USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

РНБО просить Верховну Раду заборонити роботу УПЦ МП в Україні, – Зеленський

1 Грудня 2022 23:38
Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 1 грудня доручила Кабінету Міністрів запропонувати Верховній Раді заборонити в Україні діяльність релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Ідеться про Українську православну церкву (Московського патріархату).

Про це йдеться у вечірньому зверненні Президента України Володимира Зеленського 1 грудня.

«Сьогодні відбулося засідання РНБО. Засідання, на якому ми розглянули численні факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором.

На жаль, навіть російський терор і повномасштабна війна не переконали деяких діячів у тому, що варто подолати спокусу зла. Що ж, маємо створити такі умови, коли будь-які залежні від держави-агресора діячі не матимуть жодної можливості маніпулювати українцями й послаблювати Україну зсередини.

Читати ще: СБУ перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті, де черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси»

Отже, перше. РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

Читати ще: Під час обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та сумнівних громадян РФ

Друге. Державній службі з етнополітики та свободи совісті – забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом і за необхідності – вжити передбачених законом заходів.

Третє. Забезпечити перевірку наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Читати ще: СБУ знайшла в об’єктах УПЦ (МП) на Тернопільщині та Прикарпатті пропагандистські матеріали, що заперечують існування України

Четверте. Всім органам, до компетенції яких належить питання у сфері забезпечення національної безпеки, активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. І застосувати персональні санкції – прізвища будуть оприлюднені невдовзі.

Читати ще: Методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів: що знайшли в приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині

І пʼяте. Потребуємо підвищення статусу й посилення можливостей Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Відбудеться реформа цієї структури, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави.

Цими та іншими рішеннями ми гарантуємо Україні духовну незалежність», – йдеться у зверненні глави держави.

Нагадаємо, 30 листопада депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до центральних органів влади, які стосуються заборони діяльності УПЦ МП, яка є провідником «руского міра» в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Джек Показати IP 2 Грудня 2022 01:57
Перевести ту секту все в ПЦУ, а майно у власність держави.А Бога там як не було,так і буде,то й не страшно
Микола до Джек Показати IP 2 Грудня 2022 08:58
А нащо ця вся армія у ПЦУ?
Джек до Микола Показати IP 2 Грудня 2022 11:08
А нащо ми полонених беремо?
Лучани Показати IP 2 Грудня 2022 03:31
Це треба було зробити ще в 2014.
Олег до Лучани Показати IP 2 Грудня 2022 08:59
В 1991
Василь Показати IP 2 Грудня 2022 07:55
Підрозділу кгб-фсб росії не місце в Україні.Це потрібно було зробити вже давно.
Щура Показати IP 2 Грудня 2022 08:43
Догрались!
Анонім Показати IP 2 Грудня 2022 09:05
навесні це питання могло спричинити розкол (думка спікера ВР). вже порішали перехід під нову юрисдикцію зі збереженням старих кадрів та незмінності завдань?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus