USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Два села на Волині невдоволені головою ОТГ і хочуть вийти зі складу громади

12 Травня 2017 13:25
Жителі сіл Зоря і Ворчин готові писати звернення у Верховну Раду, щоб вийти зі складу Устилузької ОТГ. Основні причини, які штовхнули селян на такий крок, - несправедливий розподіл коштів головою та депутатами ОТГ.

Зокрема, йдеться про відмову голови ОТГ, представника провладної партії Віктора Поліщука та депутатів у співфінансуванні дороги Н-22 Зоря-Ворчин. Кошти на її ремонт у сумі 400 тисяч гривень ще раніше виділила Волинська обласна рада, решту мала додати об’єднана громада. Про це вони заявили на сесії Устилузької об’єднаної громади, яка відбулася 4 травня, повідомляє «Місто вечірнє».

Люди скаржаться на представників влади ОТГ, що ті для сіл нічого не зробили. Лише привласнили заслуги селян, як у випадку із ремонтом дитячого садочка та клубу.

-Як можна ділити людей, даючи гроші одним, а іншим – ні? – розповідає староста села Зоря Валентина Томчук. – Шановний Вікторе Ростиславовичу, назвіть цифри, скільки Ви дали на П’ятидні, Лудин і Амбуків. Жодна сільська рада не залишилася із залишками субвенції 300 тисяч гривень, які Ви у нас забрали і перекинули, куди Вам треба було.

Також ситуацію прокоментував депутат Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк: «Зараз стараються стикнути лобами людей. Я пропоную не забирати гроші, що виділили в області, в однієї частини громади і передавати іншій. Давайте краще разом будемо відстоювати, щоб нам дали на одну дорогу гроші, й на іншу. Зараз будуть ділити залишки з перевиконання бюджету. Ми тоді разом долучимося, і всі спільно будемо відстоювати дорогу на Амбуків. Хіба це проблема? Обласна рада дала саме на дорогу Зоря-Ворчин. І забирати ці гроші на щось інше – це неправильно!»

Я ніколи не був проти ремонту дороги Зоря-Ворчин. Навпаки, я тільки за її фінансування. Однак у ситуації, коли потрібно визначати першочерговість, ремонт дороги Лудин-Амбуків-Дарницьке є болючішим питанням для громади, – розповідає устилузький міський голова, член партії БПП «Солідраність» Віктор Поліщук. – Справа ось у чому. На капітальний ремонт дороги до села Лудин передбачено співфінансування із місцевого бюджету, дані роботи внесені до переліку доріг, на які передбачається співфінансування з обласного бюджету. Ремонт дороги Зоря-Ворчин, згідно з програмою соціально-економічного розвитку Устилузької міської ради на 2017-2020 роки, розглядається після ремонту дороги Дарницьке-Амбуків у зв’язку з тим, що по ворчинському напрямку рухається лише транспорт місцевих жителів та фермерів. У той час, коли по дорозі на Лудин курсує шкільний автобус, який щодня довозить до Лудинської школи дітей із чотирьох навколишніх сіл. Це єдина дорога, по якій жителі Лудина, Чорникова, Рогожан, Амбукова та Ізова можуть добратися до центру об’єднаної громади міста Устилуг та до районного центру.

Перевізник, що здійснює рейс за маршрутом Луцьк-Чорників, погодився працювати лише за умови ремонту даної дороги. Ми змушені розставляти пріоритети. Першочерговість у виконанні ремонтних робіт серед даних двох автомобільних шляхів депутати Устилузької міської ради надали дорозі на Лудин.

Олексій БІЯНОВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus