USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Два студенти Волинської духовної семінарії УПЦ стали ченцями. ФОТО

3 Квітня 2009 10:47
У четвер, 2 квітня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька після вечірнього великопісного богослужіння звершив чин чернечого постригу над двома студентами Волинської духовної семінарії. Про це 3 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Під час богослужіння співали вихованці Волинської духовної семінарії. Покровський храм в цей буденний вечір не вміщав всіх тих, хто прийшов помолитися під час постригу та духовного підтримати нових монахів.
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ під час постригу студента 4-го курсу Володимира Вишневського митрополит назвав на честь преподобного Іллі Муромця Києво-Печерського, а студента 3-го курсу Валерія Шпиняка – на честь преподобного Агапіта лікаря Києво-Печерського. Нових монахів митрополит вручив для духовної опіки ієромонаху Аліпію (Сапізі).
У своєму слові митрополит побажав новим монахам терпіння та духовного натхнення. « Життя монаха досить складне. Буде багато спокус від світу та людей. Тому важливо дотримуватись вчення Христового, читати твори отців Церкви, дослухатися до голосу совісті та радитися зі своїм духовним наставником. У древніх монастирях, коли звершувався постриг старші монахи завжди плакали. Чому?
Тому що вони вже пройшли цим важким та тернистим монашеським шляхом і вони уже знають, які спокуси приготовлені для новоначальних іноків.
Але слід пам’ятати що добрий і милосердний Господь нікому не дає більшого хреста, ніж людина може понести. Христос нікого не залишить, аби тільки ми виконували його святу волю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus