USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Дві області перерахували психлікарні в Луцьку 4,5 млн. Гроші підуть на зарплати

13 Лютого 2022 18:01
До бюджету Волинської обласної ради надійшли цільові субвенції із Закарпатської та Львівської областей на лікування пацієнтів у КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька».

Про це стало відомо під час бюджетної комісії облради.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, на лікування пацієнтів психіатричної лікарні надійшла цільова субвенція від бюджетів інших областей у розмірі 4,5 мільйона гривень: від Закарпатської області – 1 мільйон гривень, а від Львівської – 3,5 мільйона. Ці кошти спрямують на фінансування психіатричної лікарні.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух зазначив, що цю субвенцію спрямують у тому числі і на виплату заробітної плати персоналу.

«Ця субвенція на обласну психіатричну лікарню досить важлива. Є проблема з виплатою зарплати і настрої в колективі нестабільні», - зауважив він.

Нагадаємо, пацієнтами, які перебувають в психлікарні, але потребують лише догляду, а не лікування, пропонують опікуватися громадам, в яких ці люди зареєстровані, адже на їхнє утримання не надходять кошти від НСЗУ. А дехто з таких осіб – мешканці інших областей.

На цих пацієнтів коштів закладу ніхто не виділяє, а виписати їх нікуди, хоча дехто й має рідню. Ці пацієнти потрапили до закладу після реформування психіатричної лікарні в Олиці.

Читати ще: «Родичі отримують пенсії, а доглядаємо ми», - у луцькій психлікарні не мають куди виписати 72 пацієнтів

Зі слів Юрія Легкодуха, крім Закарпаття та Львівщини, чиї мешканці лікуються на Волині, є питання щодо Чернівецької та Рівненської областей, бо є заборгованість.

«Ми працюємо над тим, щоб виділили ці кошти. Зворотного зв’язку поки немає, але є розуміння, і вони працюють над цим», - резюмував він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus