USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дві волинські кредитні спілки привласнили принаймні 1,7 мільйона гривень

18 Березня 2009 09:25
На Волині порушено дві кримінальні справи проти керівників кредитних спілок, які функціонували в області. Про це 17 березня під час прес-конференції розповів прокурор Волинської області Андрій Гіль, – інформує репортер «Волинських Новини».
За словами пана Гіля, у Ковелі функціонувала кредитна спілка «Мрія», члени якої шляхом підроблення документів привласнили більш ніж 200 тисяч гривень. Цю аферу зараз розслідує Ковельська прокуратура.
А прокуратура Горохівського району 11 березня порушила кримінальну справу стосовно службових осіб приватного підприємства, яке фактично і є кредитною спілкою «Золоті терези». Діючи у Горохові, ці люди за 2 роки залучили і привласнили 1,5 мільйона гривень. Порушена справа, яка буде контролюватися, – наголосив прокурор Волині.
Як уточнив Андрій Гіль, серед вкладників «Золотих терезів» були і місцеві міліціонери, і співробітники виконавчої служби управління юстиції району. Однак вони від цієї афери не постраждали, бо свої кошти забрали. Обдуреними ж залишилися прості люди, серед яких чимало пенсіонерів. Ці мешканці Горохівщини досі безрезультатно ходять за вкладами, – обурювався прокурор.  
Пан Гіль висловив із цього приводу представнику прокуратури Горохівщини незадоволення їхньою роботою і діяльністю прокурора району зокрема (який, до речі, перебуває у відпустці).  Він вважає, що службові особи кредитної спілки змогли «провернути» привласнення 1,5 мільйона гривень ще й тому, що не мали за час функціонування «Золотих терезів» жодної перевірки з прокуратури. Насамкінець Андрій Гіль пообіцяв особисто поспілкуватися з цього приводу з прокурором району, як тільки той вийде на роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 14:50
На іншому сайті сказано дещо більше:серед вкладників «Золотих терезів» були і місцеві міліціонери, і співробітники виконавчої служби управління юстиції району. Однак вони від цієї афери не постраждали, бо свої кошти забрали. Питання перше: чи було складено хоча б адмінпротоколи про корупцію на даних осіб (вони мають юридичну освіту і добре знали що беруть участь у незаконній діяльності) друге: чи була порушена кримінальна справа по статтям незаконна підприємницька діяльність, несплата податків, незаконна діяльність з валютними коштами, шахрайство куди дивились податкова міліція та 7 відділ, де поділись валютні вклади громадян, чи проводились дії по виявленню всіх постраждалих, чи є гарантія не повторення подібного в інших районах... А поки що це звичайний трёп (відно відкат непоганий отримав і спустить на тормзах.
Анонім Показати IP 18 Березня 2009 14:52
Питання перше: чи було складено хоча б адмінпротоколи про корупцію на даних осіб (вони мають юридичну освіту і добре знали що беруть участь у незаконній діяльності) друге: чи була порушена кримінальна справа по статтям незаконна підприємницька діяльність, несплата податків, незаконна діяльність з валютними коштами, шахрайство куди дивились податкова міліція та 7 відділ, де поділись валютні вклади громадян, чи проводились дії по виявленню всіх постраждалих, чи є гарантія не повторення подібного в інших районах... А поки що це звичайний трёп (відно відкат непоганий отримав і спустить на тормзах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus