USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Двічі обікрали церкву на Рівненщині: селяни підозрюють вірянина московського патріархату

10 Вересня 2023 18:24
У селі Красне, що межує з Волинню, із храму винесли Євангеліє, дарохранительницю та Почаївську ікону, яка висіла перед вівтарем. Церкву обкрадали двічі. Люди у злодійстві підозрюють односельчанина – вірянина з церкви московського патріархату. Настоятель Свято-Преображенського храму оцінює збитки у 50 тисяч гривень.

Перша крадіжка сталася близько місяця тому. Спершу зникла дарохранительниця, а вже через три тижні викрали головну книгу храму та ікону, розміщену перед входом у вівтар, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Під час другого злочину злодій заліз у церкву через дзвіницю. Для цього мусив ставити шестиметрову драбину.

Селяни шоковані таким учинком, як і настоятель Свято-Преображенського храму Православної церкви України.

«Немає ікони. Знизу лежали рушники, які були повішені на ікону. Також стрічки, – розповідає отець Михайло. – Зайти в святе місце, вкрасти святе!.. Не розумію, наскільки потрібно бути нерозумним, аби взяти святе зі святого».

Рік тому храм став українським, але частина вірян залишилася з московським патріархатом. Проблеми між прихожанами почалися після ходи паломників МП до Почаєва.

«Ми не дали пройти московським сюдою, через наше село, на Почаїв. Після того вони почали нам таке робити», – говорять селяни.

Вони підозрюють у крадіжках свого односельчанина, який залишився серед прихильників церкви московського патріархату.

Під час першого злодіяння церква була відчинена. Крім старости, який саме пішов по воду, нікого не було. Злодій лишив на порозі слід босої мокрої ноги. А після другого біля дзвіниці знайшли шматок дерев’яної рамки від ікони.

До церкви двічі приїжджали поліцейські з кінологами. Собаки двічі приводили до господарства місцевого мешканця Руслана Шлапи. Місцеві кажуть, що на його городі знайшли шматки стрічок з ікони.

Руслан запевняє: хоч дарохранительницю храму подарувала його сім’я, хто викрав її, не знає.

«Була Українська православна церква. Як тато був старостою ми подарували дарохранительницю. Як був перехід на Православну церкву України, я пішов і кажу: віддайте мені дарохранительницю. Вони сказали, що порадяться. Вони порадилися і її не віддали. А вже люди сказали, що я її будь-якою ціною заберу. Через деякий час її вкрали. Вони сказали, що то я її вкрав», – говорить Руслан Шлапа.
Поліція провела обшук, однак зниклих речей у чоловіка не виявила. Тому пошуки злодія тривають.

«За двома фактами викрадення чужого майна, поєднаного з проникненням у приміщення, вчиненого в умовах воєнного стану, за статтею 4 статті 185 Кримінального кодексу України відкрито кримінальні провадження. Поліцейські проводять розшукові заходи та слідчі дії з метою встановлення особи, яка може бути причетна до злочину, а також місцезнаходження викраденого майна», – інформує речниця поліції Рівненської області Марія Юстицька.

Як розповідає настоятель храму, нову дарохранительницю та простіше Євангеліє в церкву вже купили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Патрiот Показати IP 10 Вересня 2023 18:53
А у нас тепер про всiх злочинцiв будуть писать якого вiн приходу? Це розпалювання мiжрелiгiйноi влрожнечи, за це заводят справи кримiнальнi справи на нормальных людей. Де сбу?
777 до Патрiот Показати IP 10 Вересня 2023 19:31
Так то уже давно.если украл то или русский или ходит не в ту церковь.Прошу заметить.еще никто не доказал.что он украл.между прочим.
Іра до 777 Показати IP 11 Вересня 2023 07:37
Русек, ми вже бачили як рашисти (С.р.а.,.н.і) визвалітілі наших грабили та убивали, а не та церква (упц мп ) їх благословляла, так як москалі мало хто поводиться, свинарник з сср, а тепе свиноросія.
Іра до Патрiот Показати IP 11 Вересня 2023 07:29
Злодій то злодій, а нормальні люди то паша мерсидес чи інші зрадники з (упц мп).
Патрiот до Іра Показати IP 11 Вересня 2023 13:38
Писака слово'мерсИдес"пишеться через Е школу закiнчи,
Іра до Патрiот Показати IP 11 Вересня 2023 16:04
Злодій. Писав писарака що не розбере собака. Зачепило, напевно твій прихід наступний до ПЦУ, споко ти за гратки, а нашим медальки ;).
єгорка кийок Показати IP 10 Вересня 2023 19:19
в "журналістів" ні честі ні совісті...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus