USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нам не потрібні колаборанти»: Епіфаній про можливість об'єднання з УПЦ МП

3 Травня 2023 18:33
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній прокоментував, чи може в майбутньому ПЦУ об'єднатися з УПЦ МП.

Про це ієрарх сказав в інтерв'ю Gazeta.ua, пише ТСН.

Епіфаній нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення до ПЦУ приєдналося понад тисяча парафій УПЦ МП. Приблизно така ж кількість перейшла впродовж кількох років до цього. За його словами, цей процес триває.

Водночас митрополит не бачить сенсу в об'єднанні з тими представниками УПЦ МП, які мають відверто проросійські настрої.

Читати ще: «Всі, хто відкине владу Москви, продовжать служіння у лаврі», – Епіфаній

«Немає сенсу говорити про ймовірне об'єднання з тими, хто цьому відверто противиться, бо має абсолютно відмінні цінності та пріоритети. У нас не тоталітарна Росія, де може бути реалізоване все, що заманеться вождю, незалежно від думки чи позиції тих, кого це безпосередньо стосується. Ми закликаємо, але нікого не примушуємо й не робитимемо цього в майбутньому. Зрештою, в цьому немає жодного сенсу.

Нам не потрібні колаборанти, які ненавидять усе українське, чи ті, кому навіть жахіття, спричинені повномасштабним російським нападом, не відкрили очей і не стали поштовхом для переоцінки перебування у складі Московського патріархату. Водночас ми відкриті для тих, хто щиро й віддано хоче служити Богу та своєму українському народу, а не лише маскується й не шукає, як фарисеї, різноманітних безглуздих виправдань власному небажанню поривати зв'язок із русскім міром», – підсумував ієрарх.

Нагадаємо, 9-10 травня 2023 року блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Предстоятель Української Православної Церкви (Православної Церкви України) з архіпастирським візитом відвідає Володимир-Волинську єпархію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Патрiот Показати IP 3 Травня 2023 20:29
А ти не спитав у людей кому потрiбен ти?
Дідо до Патрiот Показати IP 3 Травня 2023 21:52
Звичайно. Люди сказали що таки довбоящери як ти нам не потрібні. Вони, мають висіти на смереках.
Так, реаліст... Показати IP 3 Травня 2023 23:45
Купа фактів прислужництва москві! Знайдені московські методички! Виявлені факти, де священники мп є координаторами ракетних ударів! Публічні вислови, що путін і кирило їх керівники! Не визнають факт вторгнення росії в Україну! Прибуток парафій мп в Україні за рік приблизно оцінюють в 640 млрд. грн. Схаменіться люди... ми допомагаємо нашим вбивцям убивати нас!!
Діду Показати IP 4 Травня 2023 00:17
Тепер зрозуміло, чому Ти такий довбень. Спокутуєш гріхи тих, хто вішав людей на смереках.
Петрик Вальцман Показати IP 4 Травня 2023 07:37
СЦУ ПЦУ невдалий проект злодія Порошенка.
Саня до Петрик Вальцман Показати IP 6 Травня 2023 19:33
На жаль вдалий, багато людей які поняття не мають що таке Церква і які її функції, віра, канонічність підтримують цю структуру. Епіфаній міг би бути гарним лідером політичної партії «ПЦУ»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus