USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Двох бурштинокопачів, яких затримали на Волині, покарали

15 Жовтня 2015 13:29
7 тисяч гривень - таке покарання призначили для бурштинокопачів, яких затримали на Маневиччині. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Маневицького району здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину.

Згідно з результатами розслідування двом мешканцям Рівненської області, які були затримані на території Маневицького району під час незаконного видобутку за допомогою лопат «сонячного каміння», оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Підозрювані повністю визнали свою вину у вчиненому, відтак з ними укладено угоди про визнання винуватості, відповідно до яких вони сплатять до державного бюджету штраф у розмірі 7 тисяч гривень кожен.

Нагадаємо, на Маневиччині активізувалися бурштинокопачі, здебільшого, приїжджали копати бурштин мешканці інших областей. Конфлікт у лісах мав декілька загострень: першого разу тут побувало близько тисячі копачів, а вже за тиждень їх кількість сягнула двох тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ БУРШТИН: ДРУГИЙ ФРОНТ

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волиняни хочуть копати бурштин самі. Створити місцеві товариства з обмеженою відповідальністю, які б займалися видобутком бурштину, пропонують мешканці сіл Маневиччини, де є поклади бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЙО-МА-ЙО Показати IP 15 Жовтня 2015 15:55
першого разу тут побувало близько тисячі копачів, а вже за тиждень їх кількість сягнула двох тисяч... а покарали аж цілих два чоловіки!які копали лопатами... А якщо я буду рити руками або на поверхні буде лежати цей "сонячний" камінь і я його підніму, то також я нанесу непоправної школи як довкіллю так і усій тричі проклятій українській економіці поросякокролика.
я Показати IP 15 Жовтня 2015 16:17
А то ще і не факт, що вони щось знайшли, ... а зразково- показово треба було щось зробити, от і покарали якогось дядька з села. А ті хто насправді ледь не промисловим видобутком займається, то тим можна... отак і живемо((
555 Показати IP 15 Жовтня 2015 17:22
а де вилучені помпи та обладнання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus