USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Маневиччині затримали бурштинокопачів

7 Червня 2016 19:59
Правоохоронці виявили незаконну бурштинову копальню у Маневицькому районі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Волинській області.

У 34 кварталі Куклинського лісництва Маневицького району невідомі зловмисники займалися незаконним видобутком бурштину. Правоохоронці виявили цілу групу копачів. Зловмисниками виявилися 28-річний, 21-річний волиняни та 31-річний, 26-річний та 48-річний мешканці сусідньої Рівненської області.

Під час огляду місця видобутку поліцейські виявили та вилучили металеві відра для відбору води з ям, лопати, звичайні та ультрафіолетові ліхтарики, сокиру, мобільні телефони, радіо-сканер та додаткові акумулятори.
Відомості про правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу "порушення правил охорони або використання надр".

До слова, волинські депутати запропонували тисячі гектарів землі передати КП «Волиньприродресурс» для розвідки території на наявність бурштину. Таким чином депутати хочуть впорядкувати видобуток корисних копалин в області.

Втім, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик затягує таке рішення, мовляв, потрібно краще підготувати документацію. А тим часом копачі продовжують тихцем назаконно видобувати «сонячне каміння».

Разом з тим, мешканці Волині вже цікавляться, яким чином працюватиме комунальне підприємство, що регулюватиме видобуток корисних копалин. Дехто вже готовий працювати та розпитує про вакантні місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сусід Показати IP 7 Червня 2016 20:56
Там хіба після Нацгвардіі ще є що копати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus