USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Двом волинянам оголосили про підозру за наругу над могилами

27 Липня 2017 17:15
У Луцькому районі слідчі оголосили двом волинянам про підозру у вчиненні наруги над могилами, інформує волинська поліція.

У червні до Луцького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що з меморіалу «Слави» у селищі Торчин цього ж району, невідомі викрали 19 металевих плит з написами прізвищ та ініціалів загиблих воїнів часів Другої світової війни. Сума завданих матеріальних збитків громаді селища становить понад 30 тис. грн. У рамках проведення досудового розслідування за цим фактом, поліцейські встановили зловмисників. Нині, слідчі оголосили їм про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України, мова йде про наругу над могилою, іншим місцем поховання.

«Завдяки проведеним слідчим та оперативним заходам, поліцейські встановили, що кримінальне правопорушення скоїли 20-річний житель селища та 23-річний житель Ківерцівського району. До слова, один з них раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу та хуліганства. Наразі, вирішується питання щодо відшкодування завданих матеріальних збитків громаді», – розповів начальник Луцького відділення поліції Володимир Зусько.

Нині, обом зловмисникам слідчі оголосили про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі від трьох до семи років. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
невсе Показати IP 27 Липня 2017 17:54
Потрібно ще притягнути до кримінальної відповідальності ту особу, яка прийняла викрадені плити на металобрух. Через безкарність приймачів металобрухту продовжуються побідні крадіжки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus