USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дворовий спорт у Луцьку обіцяють зробити масовим

2 Лютого 2016 17:50
Нове комунальне підприємство створили в Луцьку - «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Його діяльність, обіцяють чиновники, буде спрямована на те, щоб у дворах міста щотижня проводити спортивно-масові заходи.

Про це йшлося під час пленарного засідання 3-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 2-го лютого.

Для чого потрібне створення цього комунального закладу, розповів заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

«Ми хочемо в кожному дворі створити масові змагання. План - двічі на тиждень проводити спортивно-масові заходи, чи це буде футбол, чи фризбі чи волейбол – непринципово. Окрім того, потрібно, щоб була юридична особа, якій би підпорядковувалися спортклуби за місцем проживання», - розповів посадовець.

Окрім того, депутати подивувалися, у зв'язку з чим штат «Спорт для всіх» розширюють.

«У комунальному закладі працюватиме 15 чоловік, а їх зараз є фактично 10. Чому така розбіжність і навіщо збільшувати штат?», - поцікавився депутат Олександр Кравченко.

На це чиновник відповів, що цього року збільшувати штат не будуть, бо немає потреби, а визначили максимальну кількість у 15 чоловік із запасом, щоб при потребі можна було взяти на роботу нових людей.

Як розповідає депутат Микола Дендіберін, що 50 тисяч гривень передбачено з міського бюджету на ремонт спортивних площадок. Він поцікавився, скільки за ці гроші чиновник планує відремонтувати майданчиків.

На це Моклиця не зміг відповісти, втім додав, що підхід будуть обирати із співфінансуванням.

«Має бути специфічний підхід щодо ремонту, щоб не було такого, що ремонт зробили, а через рік майданчик зруйнували. Тому ми маємо продумати як майданчик буде «жити». Ми розраховуємо на співфінансування. Суть тут не лише в грошах, а й у відповідальності - важливо, щоб мешканці його оберігали. Поки не готовий назвати кількість майданчики, за ремонт яких ми беремося», - відповів заступник градоначальника.

Зауважимо, що для нового КП передбачили 80 тисяч гривень на оздоровлення й 20 тисяч гривень на масові заходи. До слова, торік на масові заходи з міської казни виділили 5 тисяч гривень.

Щодо керівника комунального закладу, то запланували провести відкритий конкурс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus