USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двоє бійців 51 бригади чекають порятунку з полону терористів

3 Серпня 2014 14:57
Усіх військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, яких судили в Запоріжжі за звинуваченням у дезертирстві, суд відпустив на волю. Однак двоє бійців і досі залишаються в полоні терористів.

Досі залишаються відрізаними від своїх частин і своїх родин солдати з 51-ї бригади Роман Бондзюх (Нововолинськ) і Віктор Зелінський (Рівненщина) , - повідомляє «Нововолинськ діловий».

Із невідомих причин бойовики, які зненацька допомогли оточенцям вибратися з пекельного казана, не доправили на кордон Романа й Віктора. Хоча це звичайні резервісти — рядові солдати, які не володіють жодною цінною інформацією.

Генпрокурор Віталій Ярема вчора, 2 серпня, повідомив про те, що в Запоріжжі суд відпустив під особисті зобов'язання 41 бійця 51-ї окремої механізованої бригади, яких намагалися звинуватити у дезертирстві, - повідомляє «УНІАН».

З його слів, «прокурор у військовій сфері Південного регіону мені доповів, що вони пропонували суду обрання міри запобіжного заходу відносно військовослужбовців - тримання під вартою. Однак суд не підтримав цю пропозицію, і сьогодні військовослужбовці знаходяться на волі», - сказав генпрокурор.

Але залишаються ще двоє. Ось уже 9 днів їх утримують як заручників чи полонених на Луганщині. Прорватися через блокпости бойовиків вони не можуть. «І Віктор, і Роман — звичайні мобілізовані. Рядові. Попри ізоляцію і важкі випробування, хлопці вірять у те, що вони нам із вами потрібні!

Долею обох полонених уже перейнялись не лише їхні близькі та журналісти, а й правозахисники у Києві.

Наші прикордонники виявили готовність без зайвих формальностей прийняти Романа й Віктора на пункті пропуску в селі Юганівка. Гарантують безпеку тим, хто доправить туди полонених.

Рідні Романа та Віктора, їхні друзі, а також ми, незалежні репортери, просимо всіх співвітчизників підтримати жест доброї волі — передачу полонених солдатів українським прикордонникам. Напишіть коментар, зверніться тут до тих, хто тримає їх у полоні, зробіть репост, поставте лайк, підпишіться за порятунок Романа й Віктора!

Хай хлопці побачать: ми не покинули їх на самоті. Хай люди по інший бік цієї великої української трагедії зроблять жест доброї волі, виявлять гуманність і милосердя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
віра Показати IP 3 Серпня 2014 15:17
Мабуть ці хлопці показали себе як справжні українці-патріоти, тому їх і не відпустили...
надія до віра Показати IP 3 Серпня 2014 15:23
Тому ЦИМ хлопцям обов'язково потрібно допомагати - москалі затримують тільки таких, а всяких продажних вони відпускають - такі нікому не потрібні. Згадайте Надію Савченко.
Дончанин до віра Показати IP 3 Серпня 2014 16:44
коментар було видалено
Волинянин до Дончанин Показати IP 3 Серпня 2014 17:07
А тебе чекає Нюрберг 2
Дончанин до Волинянин Показати IP 3 Серпня 2014 17:55
коментар було видалено
Бухенвальдский набат Показати IP 3 Серпня 2014 15:21
коментар було видалено
Анатоль Показати IP 3 Серпня 2014 16:00
треба тим хлопцям присвоїти героя України та дати по квартирі!
Анонім до Анатоль Показати IP 3 Серпня 2014 16:26
Де тих квартир наберешся? Ще дюжина перейшла вчора, з 72- й.
титушко Показати IP 3 Серпня 2014 16:30
коментар було видалено
Українець Показати IP 3 Серпня 2014 21:05
коментар було видалено
юлія............ Показати IP 4 Серпня 2014 21:55
нашо їм те звання героїв та квартири.... хлопці хочуть вирватись звідти.... повернутись додому до рідних та близьких
Тетяна Показати IP 5 Вересня 2014 17:10
Досі розшукуємо Шепелюка Олексія...Повідомляли неодноразово про це.Чому Ви не публікуєте його ім"я ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus