USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як тривав суд на військовими «дезертирами». ОНОВЛЕНО

2 Серпня 2014 16:59
Запобіжний захід для бійців 51-ої механізованої бригади, які 25 липня опинилися на території Росії, обирав напередодні суд у Запоріжжі.

Щонайменше сімох вояків із 41-го вже відпустили під особисте зобов’язання, - інформує 5 канал. Нагадаємо, 42 військовослужбовці 51 окремої механізованої бригади перетнули кордон з Росією. Офіцер 51 бригади заявив, що це не дезертирство, і на бік ворога ніхто не переходив.

Окрім того, один із артилеристів розповів, яким чином відбулося "дезертирство".

Бійці повинні перебувати у військовій частині і співпрацювати зі слідством.

Під приміщення суду прийшли запорізькі самооборонівці. Вони вирішили підтримати бійців, бо вважають їх героями, а не військовими зрадниками.

Обвинувачення закидає їм дезертирство. Бійці ж стверджують: на російській території опинилися не з власної волі.

"Нас, получається, кинули. У нас не було ні підмоги, ні харчів, води, нічого. А одного вечора, це перед тим, як ми знялися з того терикону, з мінометного обстрілу всю нашу техніку розстріляли… І командир сказав: хлопці, спасайте свої життя. Ми рішили прорваться, командир остався там" – розповів боєць 51-ої мехбригади Вадим Боднарук.

Адвокат Тарас Дригайло упевнений у невинуватості своїх підзахисних: "Якщо би вони бажали зрадити нашу країну, вони бі її вже десятки разів зрадили, могли би перейти на бік сепаратистів, мали змогу скористатися пропозиціями Російської федерації отримати статус біженців. Але вони виявили бажання продовжити службу, повернутися до лав наших Збройних сил".

Як повідомив на брифінгу генеральний прокурор України Віталій Ярема, всі бійці залишаються на волі, - пишее ТСН.

"Вчора відбувалося активне виробництво за військовослужбовцями 51-ї бригади. Я знаю, що прокурор у військовій сфері південного регіону мені доповів про те, що вони пропонували суду обрати запобіжний захід військовослужбовцям у вигляді утримання під вартою. Але суд не підтримав цю пропозицію і сьогодні військовослужбовці перебувають на волі", - повідомив Ярема.

Згідно з уточненими даними, суд відпустив всіх бійців, чиї справи встигли розглянути - 16 бійців відпустили 1 серпня, і ще 7 - сьогодні, 2 серпня. Розгляд справ ще 18 військових продовжиться в понеділок. Загалом підозрюють у дезертирстві 41 бійця 51-ї бригади.

Як повідомив Ярема, в цілому відкрито близько 1,5 тисячі кримінальних проваджень щодо порушень в діях військовослужбовців і керівного складу під час проведення АТО. 150 людей зараз притягуються до кримінальної відповідальності згідно з фактами порушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 17:04
Тримайтесь хлопці ви Героі!
Василь Показати IP 2 Серпня 2014 17:32
Хлопці Вас всі підтримують,повірте. Ви молодці. Вас ні хто не засудить. Ви Герої. Всі мої знайомі так вважають.Ми всі з Вами. Ми не допустимо, щоб з вами поступили не порядно.
))) Показати IP 2 Серпня 2014 17:35
спасибо за кавычки в названии. капля здравого смысла - пунктуация.
Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 17:54
якщо чесно- то вони є дезертирами і заслуговують на покарання згідно чинного законодавства України!
Лучанин до Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 18:11
Вали на схід і покажи який ти патріот, тоді будеш інших судити!
гість до Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 18:20
ситуація- вибачте. що залищились живі
Санта до Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 19:04
Умник, всал с дивана и вперед на передовую. Как Ефремова или Клинчаева посадить им слабо. Наша прокуратура опять отыграется на беззащитных, а основные уроды гуляют. А кто будет кормить их семьи, может быть вы или "донецкие беженцы", которые сейчас жрут, пьют и хают наших ребят сидя в наших домах. И наше задание сейчас защитить этих ребят, не дать покалечить им жизнь .
Лучанин до Патріот Показати IP 2 Серпня 2014 20:56
Тебе с...уку - патріота такого на схід треба, на передову. а поки можеш піти це все сказати в очі батькам та сім'ям цих хлопців.
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2014 18:10
Хтось має списки затриманих? В мене друг не виходив на зв"язок з понеділка, переживаю.
Гоша Показати IP 2 Серпня 2014 18:16
Слушай сюда педриот ты хоть один обстрел в ямке пережил?! Судити треба генералів які кинули бійців напризволяще посеред поля і чекали на їхню смерть... ТРИМАЙТЕСЯ ХЛОПЦІ !!!
Киев Показати IP 2 Серпня 2014 18:36
Господи, СПАСИБО, что РЕБЯТА ОСТАЛИСЬ ЖИВЫ и НЕВРЕДИМЫ!!! КАК МОГУТ ТЕ, КТО ТАМ НЕ БЫЛ - судить ИХ??? ИЗ ЭТОГО АДА ВЫБРАЛИСЬ!!! СЛАВА ГЕРОЯМ!!!
гiсть Показати IP 2 Серпня 2014 19:25
Згiдно чинного Законодавства,вони не виннi,бо вiйськовий стан не об'явлено.
Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 21:12
"Сейчас ведутся переговоры о сдаче части окруженных войск. По предварительной информации, сдаться готовы до 1500 человек, просят прохода на территорию Украины в обмен на сдачу всего стрелкового оружия, оставшихся боеприпасов и уцелевшей техники (всего до 60-70 единиц, большая часть без горючего, до 30 танков, БМП, БТРы, "Грады", есть несколько орудий." Вопрос на засыпку: Их тоже будут судить за дезертирство (эти ребята находятся там же, где были ребята, которых сейчас судят)?
123 Показати IP 2 Серпня 2014 21:55
да оперативненько все робиться, тільки за разгон майдану і досі нікого не посадили, тих всіх поплічників януковича і про його самого вже й забули * ніхто до них не добереться, не то що до цих хлопців - переважно простих селян. да що ж то за країна з дебільними законами - знову все по старому колу йде!!!!!!! немає ніякої в нас об'явленої війни, україна ні с ким не воює, то немає і злочину і садити немає за що!!!!! нехай прокурорчики йдуть добровольчиками , що тоді вони заспівають?
Правий сектор Показати IP 2 Серпня 2014 22:33
Вони кинули місце бою і втекли до ворога.Вони зрадники і таких треба стріляти.Бо завтра всі до росіян втечуть.
Анонім до Правий сектор Показати IP 2 Серпня 2014 22:59
Якщо правий сектор не втік до Воронежа, значить, всі на місці. Хто би що не казав, а хлопці не є дезертирами чи зрадниками. Просто ситуація була критична, очевидно, іншого виходу в них не було. Правда, невідомо. які прокурори їх судять. Якщо від пшонки, то добра не буде. Але потрібно захистити солдат від такого правосуддя. Будемо надіятися на краще. Вірю, що наші воїни ще покажуть себе в бою
info до Правий сектор Показати IP 3 Серпня 2014 15:40
коментар було видалено
Sodoll Показати IP 2 Серпня 2014 23:13
Молодцы,что живы остались.Могли и в росии остаться, и гнать пургу на Украину.Но не остались.Значит герои.Оправдать.
назар Показати IP 2 Серпня 2014 23:19
і знову народ кіданули....революції проходять, а банда залишається....!не ту країну назвали Гандурасом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus