USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Двоє волинян їдуть на Кубок Європи

8 Червня 2017 09:44
На луцькому «Авангарді» завершився командний чемпіонат України із легкої атлетики. Нагадаємо, що його переможці сформують збірну країни, яка змагатиметься у французькому Ліллі на липневому командному чемпіонаті Європи.

Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області.

У другий день змагань волиняни найбільше сподівалися на три дисципліни програми, у яких могли делегувати своїх представників до Лілля. І у двох з трьох випадків надії виявилися не марними.

400 метрів із бар`єрами у чоловіків безапеляційно виграв Данило Даниленко. Щоправда, на фініші своїм результатом 50.58 с, він не був задоволений, адже відчуває, що готовий «розміняти» 50-секундний рубіж. Побажаємо зробити йому це у Ліллі і кваліфікуватися до Лондона. Інший волинянин, Анатолій Синянський, був у цьому фіналі третім!
Інша наша надія, Євген Гуцол, тільки нещодавно перейшов на 800-метрову дистанцію і дуже впевнено здобув на Авангарді путівку на командний чемпіонат Європи. Євген показав 1.48.50 і також вважає, що має резерви для поліпшення результату.


А от метальниця молоту та лідер українського сезону у цій дисципліні Ірина Климець втратила перемогу на чемпіонаті в останній спробі. Іра лідирувала із 68.21м до заключних спроб, але з четвертого разу її результат перевершила дніпрянка Альона Шамотіна (68.91 м). Перевершити цей результат Климець не змогла й в коментарі прес-службі ФЛАВО вважає, що за час до початку чемпіонату світу в Лондоні мусить опанувати техніку завершення спроби. Нагадаємо, що волинянка вже має норматив на легкоалетичний мундіаль.
У другий день чемпіонату легкоатлети порадували ще одним нормативом. Вінничанка Олена Колісниченко на доріжках «Авангарду» з другої спроби змогла подолати рубіж 56.10 с на 400 метрах із бар`єрами. Її результат – 55.50 с. Нагадаємо, що першого дня змагань норматив у Лондон виконала Анастасія Бризгіна на 400 метрах.

Дуже близькою до путівки на ЧС-2017 була на 800 метрах полтавчанка Ольга Ляхова. В захоплюючій боротьбі вона випередила діючу чемпіонку Європи на цій дистанції Наталю Прищепу. Але Ляховій забракло до нормативу 0,36 с. Сергію Смелику на 200 метрах у чоловіків до Лондона не вистачило 0,12 с. Побажаймо якомога більшій кількості українців кваліфікуватися на чемпіонат світу у найближчий час.

Відзначимо, що окрім двох перепусток на командний чемпіонат Європи збірна Волинської області у підсумковому командному заліку посіла високе дев`яте місце серед 26 регіонів країни.

Усі фото другого дня у цій галереї

Усі результати змагань
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
спорт Показати IP 8 Червня 2017 21:47
Е ГОЦУЛ ВИСТУПАЕ ЗА СУМИ --ДЕ НАВЧАЕТЬСЯ В УНІВЕРСИТЕТІ
спорт.уа Показати IP 12 Червня 2017 11:30
Євген Гоцул ще навчається у Влинській школі вищої спортивної мйстерності і виступає за Волинь, бо так вирішив сам відповідно до того, де йому краще тренуватися і з ким тренуватися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus