USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Диктаторські закони» опубліковані в офіційній пресі

21 Січня 2014 08:27
Закони України, схвалені Верховною радою 16 січня, були опубліковані 21 січня в парламентській газеті «Голос України» та урядовому виданні «Урядовий кур'єр», - повідомляє «Українська правда».

Закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка набуває чинності на наступний день після опублікування в офіційній пресі, тобто 22 січня.

При цьому підпункт 5 пункту 18 розділу I відповідного закону (про введення норми про продаж sim-карт за паспортами) вступає в дію з 1 травня 2014 року.

Закон про зміни до Регламенту Верховної ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин, набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон «Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі» набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набирає чинності через 6 місяців з дня його опублікування.

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування - 22 січня.

Закон про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада до 26 грудня (набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, і підлягає виконанню протягом 1 місяця).

Закон «Про внесення зміни до закону України «Про безоплатну правову допомогу» про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон, яким вводиться відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Закон, що змінює Кримінального кодексу в частині відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашистів і їх прибічників набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Також в офіційній пресі опублікований текст закону про державний бюджет України на 2014 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НОНА Показати IP 21 Січня 2014 12:51
Відповідні правові положення є в законодавстві практично всіх Єіропейських держав і там ні хто не робить трагедії від персональної відповідальності кожного громадянина за свої дії. Особливо це стосується касти наших "недоторкаємих" депутатів які можуьт публічно порушувати закони знаючи, що їм це минеться. В Греції взагалі націоналістичну пратію заборонили, а частину депутатів, що порушували закон заарештували. В нас же цього немає. То чого стільки вереску підняла опозиція? Треба як при обранні ПАПИ зробити. Замурувати всіх депутатів в Верховній Раді не випускати і не кормити до тих пір поки ці дармоїди не навчаться спільно працювати на благо людей і нашої держави.
Зимін Показати IP 21 Січня 2014 17:03
Ці закони поза правового поля і для того ,щоб захистити владу,щоб вони спокійно "спали" і далі грабували. А дамоїдів -чиновників в Україні дуже багато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus