USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З 25 листопада набирають чинності закони про розмитнення «євроблях»

24 Листопада 2018 19:47
У газеті «Голос України» 24 листопада були опубліковані закони щодо зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації. Таким чином, вони вступають в силу вже з 00.00 годин 25 листопада 2018 року.

Обидва закони Верховна Рада ухвалила 8 листопада, учора їх підписав президент, інформує УНІАН.

Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму.

Так, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вводяться базові ставки, відповідно, 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і понад 3500 куб. см вводяться базові ставки, відповідно, 75 і 150 євро.

Також запроваджується граничний коефіцієнт віку автомобіля, що становить 15. Тобто, для автомобілів, вік яких перевищує 15 років, застосовуватимуться коефіцієнт 15.

Крім того, з дня набрання чинності законом вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення на раніше ввезені автомобілі (так звані «евробляхи»).

Згідно із законом «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», посилено контроль за переміщенням і перебуванням в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Згідно з документом, особа, яка ввезла в Україну автомобіль в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування чи розпорядження іншим особам. Також, згідно із законом, заборонено використання такого автомобіля у підприємницькій діяльності або для отримання доходу. За порушення встановлених правил передбачений штраф у розмірі 34 тис. грн.

Перша фіксація зазначених порушень працівниками Нацполіції передбачає стягнення з порушника 8,5 тис. грн, повторна фіксація - 17 тис. грн, позбавлення права керування на рік і вилучення авто.

Також збільшуються штрафні санкції за порушення термінів переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі і режимі транзиту.

За перевищення терміну від 10 до 20 діб встановлюється штраф у розмірі 8,5 тис. грн, від 20 до 30 діб - 85 тис. грн, більш ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортного засобу) - 170 тис. грн або його конфіскація за рішенням суду.

Крім цього, вводиться автоматизований обмін інформацією між фіскальною службою, Держприкордонслужбою та органами поліції з метою контролю за використанням на території України транспортних засобів особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України та/або поміщені у митний режим транзиту.

Зміни до Митного кодексу набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування, крім деяких пунктів.

Закон про внесення змін до Податкового кодексу набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, але не раніше набрання чинності змін до Митного кодексу.

Як повідомлялося, власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами. В організації «АвтоЄвроСила», що організовували акції, висловлювали незадоволення з приводу положень ухвалених змін до Митного та Податкового кодексів і заявляли, що продовжать протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
2011 Показати IP 24 Листопада 2018 20:14
то шо тепер таксі на євроавтосилі не буде?
Житель Показати IP 24 Листопада 2018 22:56
Власники шротів стануть мільйонерами. Ой мільярдерами
Українець Показати IP 25 Листопада 2018 08:37
Бляхер!Розмитни авто-підтримай пенсіонера!90 днів-50% знижка.Хоча б не побилися в чергах.
евробляха до Українець Показати IP 27 Листопада 2018 09:31
Маєш стіральну машину, заплати податок і підтримай пенсіонерів. Якщо японська, то називай япона-стірка.
Ввв Показати IP 25 Листопада 2018 11:06
Накінець влада показала Я*ця...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus