USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дилема Тимощука: бути в російському клубі чи не бути

19 Лютого 2015 11:15
Вихованець волинського футболу, гравець національної збірної України, володар Кубка УЄФА Анатолій Тимощук опинився «на роздоріжжі»: продовжити контракт із санкт-петербурзьким «Зенітом» чи пожертвувати контрактом задля підтримки бойкоту російської імперії? Про це повідомляє Волинська газета.

До слова, влітку минулого року відмовився від пропозиції отримати російське громадянство.

Півзахисник російського «Зеніту» та збірної України з футболу, корінний лучанин та вихованець луцької «Волині» Анатолій Тимощук недавно пояснив, що думає з приводу війни на Донбасі: «Родичів і близьких там немає, але дуже багато друзів і знайомих залишилося. Звичайно, я стежу за новинами і дуже переживаю через усе те, що в Україні відбувається. Війна – це завжди горе, велике нещастя. Гинуть люди, мирні люди... Про це важко говорити... Хочеться, щоб завжди був компроміс. Щоб скоріше настав мир. Що тут ще скажеш?».

Проте на півзаходами, схоже, обійтися не вийде. Кандидат на посаду президента Федерації футболу України, народний депутат України Андрій Павелко заявив порталу «Чемпіон» набагато категоричніше: «Вважаю, що кожен, приймаючи рішення грати у чемпіонаті Росії, несе моральну відповідальність. Це рішення йтиме за ним усе життя. Війна закінчиться, ми свою територію обов'язково повернемо, і там буде мир… Якщо людина вихована в моральних компромісах для себе, ми для нього нічого не зробимо. А якщо людина усвідомлює, в якій ми ситуації, хто вбиває наших людей, його земляків, родичів, яке це велике горе в сім'ях України, то повинна зробити вибір».

Як вчинить Анатолій Тимощук та десятки інших український футболістів із російських клубів, покаже час. Наразі ж в Україні готуються до відновлення чемпіонату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Богдан Показати IP 19 Лютого 2015 13:08
Співаки виступають в Росії і дають гроші на армію. Футболісти можуть робити так само.
Арбітр Показати IP 19 Лютого 2015 13:16
Тімоха- вихованець "ВОЛИНІ". Цікаво дізнатися, що він зробив (чим поміг) для волинян в зоні АТО маючі такі статки в москальському клубі??? До речі футболіст - призивного віку....
121 до Арбітр Показати IP 19 Лютого 2015 15:44
а почуття гідності у нього є????? він ще вважає себе українцем?????? чи москальські бакси засіли в мізках і переважають здоровий глузд!!!!!!!!!! мабуть ще не заробив, сімя голодує, дітки деревяними іграшками граються!!!!!!!!!!! І нехзай не розказує про контракт, санкції і тд, - можна розірвати контракт, а якщо боїться санкцій то піди в оренду в європу.
122 Показати IP 20 Лютого 2015 12:00
121, а в тебе почуття гідності є? ти чому грієшся російським газом,"можна розірвати контракт" грітись дровами! авто заправляєш бензином,який виготовлений з рос. нафти.Чого наші західняки їздять в Росію на будівництво? Бо всі роки нас влада ставить раком, а потім нам закидають гарні лозунги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus