USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Динамо» здолало «АЗ» та вийшло у плей-офф Ліги чемпіонів

15 Вересня 2020 21:56
Київське «Динамо» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів здолало нідерландський «АЗ» (2:0) та вийшло у плей-офф, де побореться за вихід до групового етапу найпрестижнішого футбольного турніру Європи.

Захист у «Динамо» у цьому матчі був доволі експериментальний – у центрі грали дебютант Забарний та номінальний лівий захисник Миколенко, лівий фланг закривав правоногий Караваєв, а справа грав Кенджора. Також до гри проти «АЗ» не готувався один з лідерів киян Циганков, проте його конкурента за місце у складі Цитаішвілі не було навіть у заявці.

На початку матчу жодна з команд не стала нагнітати події на полі – динамівці віддали м’яч «АЗ», а нідерландці, очевидно, не мали завдання забити швидкий гол, контролюючи м’яч без особливого просування вперед.

Після 15 хвилини гра пожвавішала, і футболісти киян також показали, що вміють контролювати м’яч. Утім, моментів у матчі не побільшало, а кияни знову стали грати другим номером.

Нідерландці таки забили на 26 хвилині, але перед гольовою передачею м’яч вийшов за межі поля, тож арбітр справедливо відмінив взяття воріт.

Наприкінці тайму гра пожвавішала, і на 45 хвилині «Динамо» створило свій перший момент у матчі – Буяльський пробивав з меж штрафної після прострілу, але його удар заблокували захисники.

Старт другої половини зустрічі був значно жвавішим – на 47 хвилині Стенгс змістився з флангу та класно пробив по воротах Бущана, але не влучив у рамку воріт.

А вже через дві хвилини «Динамо» відкрило рахунок, використавши фактично перший свій момент: кияни вибігли в контратаку, під час фінальної стадії якої Буяльський відпасував на Родрігеса, а той розстріляв ворота «АЗ» – 1:0.

Після забитого голу кияни знову сіли у захист, щоправда, на відміну від першого тайму вони раз-по-раз вибігали в контратаки. Зокрема, під час однієї з них на 60 хвилині Супряга накрутив двох захисників та вирвався віч-на-віч, однак в ближньому бою нападник не зумів переграти кіпера.

Також команди обмінялися моментами Ідріссі та Буяльського – якщо хавбек нідерландців бив здалеку, то гравець «Динамо» невдало пробив п’ятою. Окрім того, двічі у динамівців з-за меж штрафного бив Де Пена.

А на 86 хвилині Шапаренко подвоїв перевагу своєї команди, замкнувши головою пас Кенджори після контратаки. «АЗ» могло одразу скоротити відставання, але з кількох метрів гравець нідерландців влучив у поперечину.

У підсумку, «Динамо» святкувало перемогу, вийшовши у плей-офф Ліги чемпіонів. За вихід до групового етапу кияни зіграють з переможцем пари Гент-Рапід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 16 Вересня 2020 09:27
Молодці футболісти "Динамо" Київ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus