USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Криза на ДКП «Луцьктепло»: працівники погрожують звільненням

3 Лютого 2016 21:47
Через кризу на ДКП «Луцьктепло» робітники підприємства погрожують звільненнями. Таким чином, комунальна структура фактично знаходиться у найглибшій кризі за усі роки свого існування.

Про це під час засідання чергової сесії Луцької міської ради 2 лютого повідомив депутат від політичної партії УКРОП Ігор Поліщук.

Так, з його слів, «Луцьктепло» дуже боргує перед «Волиньгазом» та «Волиньобленерго». Через це із завершенням опалювального сезону підприємство ризикує припинити власну роботу.

Обранець громади озвучив два існуючих варіанти вирішення проблеми, які, однак, на його думку, також ситуацію не врятують:

«Взяття в оренду котельні, що на вулиці Карбишева, призведе до колосального навантаження на «Луцьктепло», а при передачі його «Захід ТЕГ» ми втратимо кредити Європейського банку. Я переконаний, що до кризової ситуації на підприємстві призвів недолугий менеджмент «Континіуму» протягом п’яти років. Ще за попередньої каденції ми просили Миколу Ярославовича навести порядок на підприємстві, зокрема, звільнити його колишнього директора Олександра Киричука. Але від такої пропозиції відхрещувались, мовляв, то все вибори і піар. А як тепер вирішити проблему, ніхто сказати не може», – звернувся Ігор Поліщук до колег.



Нагадаємо, договір «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» стосовно давальницької сировини свого часу відмовилися показувати члену міськвиконкому Олегу Бондаруку, вимагаючи від нього підписки про нерозголошення вмісту документа.

Тим часом видання інформувало раніше, що більше 3 мільйонів гривень щомісяця переплачують лучани за теплоносії через укладений договір між ДКП «Луцьктепло» і підприємством «Захід ТЕГ», що пов’язане з групою «Континіум». Подробиці цього договору – «покриті мороком».

Про це заявив під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міської ради 23-го липня депутат Сергій Сівак.

З його слів, «цей договір настільки втаємничений, що жодна людина, окрім обмеженого кола керівників «Луцьктепла», не знає про його зміст. Під час одного з виконкомів мер міста Микола Романюк запевнив, що будь-хто із членів виконкому може прийти на підприємство і йому покажуть договір.

Як прокоментувала ситуацію на підприємстві ВАР голова профспілки підприємства Неоніла Слюсар, «Від проплати споживачів за надані послуги Луцьктепло на підприємстві не лишається жодної копійки. Підприємство має 67 мільйонів боргу перед «Нафтогазом».

Така ситуація практично на всіх аналогічних підприємствах України. До 1 лютого цього року діяла постанова №217 Кабміну «Про розподільчі рахунки».

До 1 лютого на підприємстві залишалося 50% від плати споживачів за надані послуги. З 1 лютого поправка до цієї постанови 13 84% від населення та 6% від юридичних осіб на зарплату і податки. Але саме наше підприємство потрапило під санкції Нацкомісії. І на підприємстві не лишається жодної копійки. Причина цього ‒ Луцьк має непрозорий договір на давальницьку сировину із «Захід ТЕГ» ‒ компанією, що володіє котельнею на Карбишева. Про це прямо сказали керівнику нашого підприємства. Йому поставлені чіткі вимоги розірвати договір із «Захід ТЕГ» і тільки тоді приїжджати на узгодження цих питань», – заявила вона.

Водночас, Луцький міський голова Микола Романюк відповів депутату, мовляв, усі нарікання на недобросовісний менеджмент «Континіуму» – неправда.

«Така ж ситуація, як на ДКП «Луцьктепло», виникла на подібних підприємствах на території усієї країни. Однак, підприємство не має грошей навіть на заробітні плати працівникам, через що ті погрожують звільнитися. То про яку модернізацію може йтися?», – зауважив міський голова.

Тим часом з метою залагодження ситуації очільник ДКП «Луцьктепло» Юрій Паращій планує візит до столиці. Однак, оскільки про результати такої поїздки поки говорити зарано, доля підприємства й надалі залишається «у підвішеному стані».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 23 грудня 2015 року у міськраді рішенням сесії вирішили створити тимчасову контрольну комісію з вивчення проблем діяльності ДКП «Луцьктепло».

А 12-го січня 2016 рокувідбулося перше засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності ДКП. Тоді депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук наголосив, що потрібно негайно щось робити для виведення підприємства з кризи, адже ДКП «Луцьктепло» може стати банкрутом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 22:32
Так до банкрутства його ведуть щоб забрати за копійки
ДІЙТЕ РІШУЧЕ! Показати IP 3 Лютого 2016 23:08
Невже важко зрозуміти: ДОКИ Луцьктеплом БУДЕ УПРАВЛЯТИ ПРЕДСТАВНИК ЗЛОДІЙКУВАТОГО КОНТИНІУМУ та купленого тим же Континіумом РОМАНЮКОМ - ні повноцінного тепла, ні грошей на рахунках НЕ БАЧИТИ!!!! Налагоджені заплутані схеми поставки газу, мазуту і т.п а також виводу грошей, які потім пополам діляться в кишені Романюка і кер Континіуму.
Романюн Показати IP 4 Лютого 2016 08:44
Спасибі лучанам, які двічі обрали "гарного господарника" Романюка - міським головою.
А ндрій Показати IP 4 Лютого 2016 11:18
Складається враження,що в Луцьку ні контролюючих,ні правоохоронних органів немає.Але ж фактиично вони існують з солідними керівниками і великою зарплатнею.Який напрошується висновок?Ні,це не бездіяльність,це все пояснюється одним словом-КУПЛЕНО!!!
вікторктор Показати IP 4 Лютого 2016 14:48
Романюк як крав з Луцьктепла так і зараз краде. Раніше в працівників Луцьктепло зарплати середня 5 тис грн. і всім добре всі мовчать а тарифи людям піднімають і піднімають. Пропоную бойкотувати оплату за гарячу воду і тепло. Всерівно все крадуть і брешуть
ruta Показати IP 4 Лютого 2016 15:02
дайте волю правому сектору, який тільки може навести там порядок, і припиниться цей балаган
Людмила Показати IP 4 Лютого 2016 22:25
ДКП "Луцьктепло" і КП "Луцькводоканал" Романюк "банкрутує" свідомо, щоб за безцінь купити. Шановні, потрібно гуртуватися і діяти бульш радикально , не зупинимо Комсомольців, будемо усі доходи віддавати за воду і опалення.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 00:16
Люди добросовісно віддають останні копійки за тепло а злодії, з підтримки керівників, викачують гроші по шахрайських схемах .Ну і де ті,, що на майдані вікна били?Тільки УКРОП намагається щось робити.
питання Показати IP 6 Лютого 2016 10:17
А чому ж "вєлікій юріст" Поліщук не запропонував кокретні кроки для виходу підприємства з кризи? Адже саме для цього створювалася півтора місяці назад тимчасова контрольна комісія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus