USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Директор ЦРУ таємно приїжджав в Україну. Для чого саме

1 Липня 2023 09:07
Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс на початку червня відвідав з неоголошеним візитом Київ й зустрівся з політичним і військовим керівництвом України, обговоривши плани протидії російській агресії.

Про це пише The Washington Post з посиланням на джерела.

«Під час таємного візиту в Україну директора ЦРУ Вільяма Бернса на початку цього місяця представники української влади представили амбітну стратегію повернення окупованих Росією територій і початку переговорів з Москвою щодо припинення вогню до кінця року», – зазначається в повідомленні.

За інформацією видання, поїздка Бернса, про яку раніше не повідомлялося, передбачала зустрічі з Президентом Зеленським і керівництвом української розвідки. Візит відбувся у важливий момент, коли ЗСУ докладали зусиль, аби здобути перевагу в довгоочікуваному контрнаступі, але ще не розгорнули більшості своїх навчених і оснащених штурмових бригад.

Уточнюється, що мета поїздки глави ЦРУ полягала в тому, щоб підтвердити зобов’язання адміністрації Байдена стосовно обміну розвідувальною інформацією задля допомоги України у захисті від російської агресії.

За даними видання, в приватному порядку військові чиновники в Києві висловлюють упевненість, що Україні до осені вдасться повернути собі значну територію; перемістити артилерію і ракетні комплекси до кордону контрольованого Росією Криму; просунутися далі на схід України, а потім почати переговори з Москвою.

«Росія піде на переговори, тільки якщо відчує загрозу», – заявив високопоставлений український чиновник.

В ідеальному сценарії для Києва ЗСУ отримають важелі впливу на РФ, розмістивши війська і потужне озброєння на кордоні з Кримом. Окупований півострів в цьому випадку буде фактично виконувати роль «заручника».

Повідомляється, що Київ буде готовий відмовитися від ведення бойових дій в Криму, але натомість вимагатиме, щоб Росія прийняла будь-які гарантії безпеки, які Україна може отримати від Заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Липня 2023 12:47
Поплескати по плечу і сказати поки ваші воїни кров'ю вмиваються, робіть щось з корупцією

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus