USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Директор КХП ховався від прокуратури

18 Серпня 2010 15:51
Директор Луцького комбінату хлібопродуктів Михайло Гнасюк усіма способами намагався уникнути виклику у прокуратуру – стверджують волинські правоохоронці.

Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС викрили директора КХП Михайла Гнасюка у підозрі в економічному злочині – повідомили 18 серпня у ВГЗ УМВС України у Волинській області.

У 2008 році Гнасюк уклав договір з Державним комітетом України з державного матеріального резерву про зберігання майже 25 тисяч тонн зерна. Згодом без дозволу хлібокомбінат переробив зерно на борошно і продав його. Отримані 34,8 мільйона гривень директор підприємства забрав собі.

9 червня прокуратура Волинської області порушила кримінальну справу проти директора державного підприємства, зі складів якого зникли майже 25 тисяч тонн зерна.

Дізнавшись про порушення кримінальної справи проти нього, підозрюваний усіма способами намагався уникнути виклику до прокуратури. Ліг у лікарню, але у той же день пішов звідти.

Коли правоохоронці приїхали затримати підозрюваного в розкраданні зерна, то рідні сказали, що він на роботі, а на роботі сказали, що він у лікарні. В результаті правоохоронці змогли затримати авто, в якому знаходився Гнасюк, щоб особисто вручити виклик.

Проте директор Луцького КХП почав чинити опір. Врешті правоохоронцям вдалося доправити громадянина до прокуратури.

Після проведення слідства по кримінальній справі в порядку ст. 115 КПК України було встановлено, що в 2009 році за вказівкою Михайла Гнасюка на Луцькому КХП були підроблені бухгалтерські документи про отримання від одного з підприємств, яке знаходиться в Києві, восьми тисяч тон зерна, хоча в дійсності попередньо вказане підприємство зерна на Луцький КХП в 2009 та в 2010 роках не поставляло.

В тому числі за вказівкою Гнасюка за документами в Державний комітет України з державного матеріального резерву, на розрахункові рахунки підприємства з Києва з Державного бюджету України безпідставно перераховано 8 мільйонів гривень.

В результаті 9 червня фігуранта кримінальної справи затримали, а 11 червня Луцький міськрайонний суд визначив підозрюваному запобіжний захід – утримання під вартою на час досудового слідства на два місяці.

Проте невдовзі Апеляційним судом Волинської області директорові хлібокомбінату змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд оскільки підозрюваний постійно нарікає на поганий стан здоров"я.

До слова, правоохоронці стверджують, що ще 1 997 році, коли Михайло Гнатюк став директором КХП, на хлібокомбінаті виявили недостачу великої кількості зерна і проти колишнього директора також була порушена кримінальна справа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Андрій Осіпов Показати IP 18 Серпня 2010 17:15
Я вважаю, що розміщення такої статті є прямим порушенням закоку, про це я нещодавно писав у своєму блозі, а в декількох газетах вийшла відповідна стаття. Як так можна, ще немає вироку, ще нічого не відомо по справі. Навіть саме слідство не наважиться що неюудь ствердно говорити. Навіщо таке писати. Це аморально. Так хочеться вірити, що коли-небудь будуть подаватись позови до суду аби притягти авторів таких статей до відповідальності
Хомяк Показати IP 18 Серпня 2010 21:32
Абсолютно вірно, ну не вистачає якихось там 130 вагонів зерна, Гнасюк що, іх на собі уніс? Аморально писати про те, що він самостійно спиз.ив стількі народного хліба! А треба вже писати про його помічників або керівників. P.S. Давайте почекаємо коли ця банда поділиться вкраденими коштами із прокуратурою та суддями, тоді вже точно писати не буде про що. А так журналісти молодці що висвітлюють цю тему!!!!!!!!
Автор до Хомяк Показати IP 19 Серпня 2010 08:13
А може це хом'яка рук справа?)))
SMILE Показати IP 19 Серпня 2010 10:18
як казав Тернопільський Сірий .... а нема - миші з'їли )))
Олександр Показати IP 19 Серпня 2010 10:24
Ну що ж тут дивуватись? Хтось знає як прийшов на посаду Гнасюк? Підставив Казнадзея! Тепер з ним теж саме зробив Степан Олексійович! А Гнасюку нічого не буде - міцний в нього дах! Хіба що він забувся поділитись! Зажрався! Цікаво, а Ольга ще в "дурці" чи вже далі "рахує" гроші?! Ніхто не знає?
VVV Показати IP 19 Серпня 2010 15:02
Не чому каркати - але є закон "круглої землі". Той хто недочекавшись приговору по справі поширює відомості про вчинені злочини, сам потрапить на таке ж. Де наші здавніх-давен відпрацьовані способи повідомляти інформацію яка може зашкодити людині: наприклад, гр. Н та гр. С вчинили і скоїли... Все так просто, і інформацію доніс, і себе потішив. А так як написано у цій статті - то це гріти руки на чужій проблемі, ще й незаконним способом. Ой, авторе статті. якби не довелось вибачатись. Соромтесь... Схаменіться, будьте люди А крав чи не крав Гнасюк, то це вирішувати не нам з вами, і навіть не міліціонерам з прокурорами, а виключно суддям.
ляля Показати IP 14 Жовтня 2010 17:56
він козел(Гнасюк)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus