USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директору луцького училища «світить» 33 тис. штрафу за звільнення працівника

16 Липня 2018 18:01
Прокуратурою області до Луцького міськрайонного суду пред’явлено позов в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України, Луцької міської ради, Державного професійно-технічного навчального закладу "Луцьке вище професійне училище" до директора закладу про стягнення з нього в порядку регресу на користь училища понад 33 тис. грн. матеріальної шкоди, завданої у зв’язку із незаконним звільненням працівника.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Загалом упродовж 2016-2018 років судами задоволено 7 таких позовів органів прокуратури області до осіб, за наказами яких проведено незаконне звільнення працівників, на суму 337 тис. грн.

Правовими підставами пред’явлення цих позовів є норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству у зв’язку з оплатою цьому працівникові часу вимушеного прогулу. Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушеннями закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

Цьогоріч Обухівським районним судом Київської області задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Державної фіскальної служби України, Волинської митниці ДФС до одного з колишніх керівників Держмитслужби України про стягнення матеріальної шкоди в порядку регресу в сумі 91 тис. грн. Кошти відшкодовані екс-посадовцем державній установі у повному обсязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
бухгалтерія Показати IP 16 Липня 2018 22:05
Всього 33 тисячі ? Можливо це тільки за перше звільнення? - Звільняв тричі : двічі суд поновляв на роботі, третє звільнення в стадії судового розгляду. Зарплата за час вимушених прогулів після двох звільнень, судові витрати, штрафні санкції виконавчої служби, а ще судові витрати за неправомірну догану працівниці училища явно "тягнуть" на кругленьку суму. Довідка: ДПТНЗ "Луцьке вище професійне училище" - колишнє ВПУ 9. Сьогоднішній директор - Романюк Володимир Володимирович, проживає в с. Пілганів (Промінь)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus