USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Працівників котелень Луцька звільнятимуть без причин

26 Березня 2015 09:57
Без пояснення причин хочуть звільнити всіх працівників котелень ДКП «Луцьктепло».

З відповідним запитом до міського голови під час 72-ої сесії міськради 25 березня звернулася депутат Олена Голєва.

З її слів, до неї прийшли десятки працівників бюджетних структур зі скаргами на звільнення. Мовляв, роботодавці хочуть скоротити чисельність штату.

Декілька осіб – це працівники медзакладу обласного підпорядкування, інші – працівники котелень ДКП «Луцьктепло».

Усі скарги пов’язані з тим, що керівництво підприємства вручило їм повідомлення про майбутнє скорочення. При цьому працівники пояснили, що такі папери отримали всі працівники котелень міста. Громадянам без пояснення причин майбутнього звільнення у грубій формі повідомили, що, у разі непідписання повідомлень про майбутнє звільнення, у зв’язку зі скороченням чисельності працівників їх звільнять за іншою статтею Кодексу законів про працю. Це не дозволить їм змогу отримувати допомогу з безробіття у центрах зайнятості.

Депутат наголосила, що людей фактично викидають на вулицю в складний період, коли шанси знайти роботу - мізерні. Зі слів заявників стало відомо, що керівництво ДКП «Луцьктепло» порушило норми Кодексу законів про працю, бо не запропонувало іншу роботу на підприємстві.

Причини масового звільнення не пояснили колективу підприємства. Міського голову депутат просить зобов’язати керівника держструктури надати повний перелік працівників, які підлягають звільненню, та вказати причини звільнення. Заслухати керівника ДКП «Луцьктепло» вона пропонує під час наступної сесії міськради. До моменту ознайомлення депутатів з причинами звільнення працівників підприємства Олена Голєва закликає залишити людей на роботі.

Запит депутати підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
*** Показати IP 26 Березня 2015 11:07
Як вже втомило це скотство((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus