USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дитячі атракціони у Нововолинську: чи безпечно

8 Червня 2016 20:08
Міський парк культури і відпочинку у Нововолинську є відомим та чи не єдиним місцем для розваг дітей.

Журналісти інтернет-видання БУГ з’ясували, у якому стані знаходяться каруселі та чи повинні хвилюватися батьки за здоров’я своїх діток.

Містечко розваг засновалиу 1975 році, але самі атракціони з’явились у 1976 році. Першими запрацювали “Коло огляду”, “Ромашка” та “Вітерець”. За 40 років більшість атракціонів списані. Капітальний ремонт “Колеса огляду” зробили у 2013 році.

Директор парку Ігор Левков стверджує, що нещасних випадків на каруселях не траплялось. Атракціони є повністю безпечними для дітей, адже обласна інспекція Держгірпромнагляду перевіряє конструкції для розваг, роблячи металоскопію. Відповідальність за дитячу безпеку директор бере на себе, оскільки він особисто слідкує за технічною справністю атракціонів.

Місцева влада не фінансує парк розваг. Колектив змушений самостійно створювати умови для функціонування містечка атракціонів. Директор парку Ігор Левков нагалошує: “Кошти для фінансування парк отримує із кількості куплених квитків. Але їх вистачає тільки на фарбу і мінімальний “косметичний” ремонт. На жаль, кількість відвідувачів мінімальна, соромно казати, але “виручка” становить 100-150 гривень. Здебільшого люди відвідують парк тільки у вихідні дні, у будні людей взагалі немає. На це впливає декілька факторів. По-перше, економічний: мешканці міста замислюються чи купити квиток своїй дитині на карусель, чи краще купити хліба з маслом. По-друге, природно-кліматичні умови: все залежить від погоди, якщо дощ – ми взагалі не працюємо. Планувати нічого не можна, живемо сьогоднішнім днем”.

Щоб дитина покаталась на атракціоні батькам потрібно заплатити від 8 гривень.

Цінова політика атракціонів коливається від 8 до 25 гривень. Вартість дитячого квитка становить 8-15 гривень, дорослого – від 10 до 25 гривень.

Щодо вартості квитків, Ігор Левков коментує: “Ціни затверджують рішенням міськвиконкому. Піднімають тарифи на електроенергію і нам потрібно піднімати ціни”.

У Нововолинську немає альтернативних місць для дитячих розваг. Залишається відкритим питання, чому міська рада не виділяє кошти на ремонт та здійснення перевірки атракціонів, яка коштує близько 10 000 гривень. Тим паче, рівень травмування на атракціонах в Україні щороку зростає. Від перевірки місцевих атракціонів залежить здоров’я дітей. Нині в Україні діють понад 1,2 тисячі атракціонів підвищого рівня небезпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
когда Показати IP 11 Червня 2016 10:14
Когда новы все?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus