USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Дива не сталося: з 7 листопада митниця оформлятиме товари по-новому. Чи готові до виклику на Волині?

2 Листопада 2023 20:00
З 7 листопада наберуть чинності зміни до Митного кодексу України. Відтепер стане обов'язковим пред'явлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення під час їх митного оформлення за митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, в тому числі і у митному режимі експорту.

Керівництво Волинської митниці детально проаналізувало готовність інфраструктури та іншого забезпечення до збільшення навантаження на місця доставки товарів, пов'язаного з необхідністю пломбувати експорт та скасуванням декларацій типу ЕА для імпортерів.

На Волині, попри наполегливі заклики митниці, лише три суб'єкти оформили спрощення в NCTS, які дозволяють їм уникнути необхідності заїзду в зону митного контролю. Тому фахівці прогнозують зростання попиту на місця у терміналах приблизно на третину, якщо порівнювати з обсягами митного оформлення вантажів до вступу в дію нових законодавчих вимог.

Читати ще: Не буде оформлення товарів без їх пред’явлення? Роз’яснення від Волинської митниці

В цілому Волинська митниця готова до викликів, адже провела роботу завчасно.

"Нагадуємо суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності, що у зоні нашої діяльності облаштовано вісім місць доставки для автотранспорту у Луцьку, Ковелі, Люблинці, Володимирі (с. Осмиловичі), Нововолинську та на Ягодині (с. Старовойтове). Митниця повністю забезпечена засобами пломбування, а її особовий склад уже має достатньо навичок, аби виконувати цю процедуру якомога скоріше, втім якісно. Крім того, створено умови для безкоштовного заїзду автотранспорту для здійснення пломбування при поміщенні товарів під процедуру спільного транзиту (NCTS).

Водночас, вкотре закликаємо знаних і потужних експортерів чи міжнародних перевізників краю оформляти за собою митні спрощення, передбачені Митним кодексом України або Конвенцією про процедуру спільного транзиту, аби уникнути непродуктивних логістичних втрат під час митного оформлення товарів", – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Контра Показати IP 2 Листопада 2023 20:21
Які пики
Анонім до Контра Показати IP 4 Листопада 2023 09:20
Просто не заздріть.
Банда Показати IP 2 Листопада 2023 21:27
Божі одуванчики
Доцент Показати IP 2 Листопада 2023 21:59
Какая отвратительная р***а.
Не дам! Показати IP 3 Листопада 2023 08:27
Прямо обличчя на плакат "вони чекають на ваші гроші!“

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus