USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Дивитися на Кремль як на резиденцію безупинного зла», - Андрухович у Луцьку

11 Вересня 2015 10:52
Подорож з Берліна через Лондон, Нью-Йорк, Єрусалим і до Вроцлава, відвідати 13 міст світу, обійти земну кулю майже по колу – це творчий задум українського поета, прозаїка, перекладача Юрія Андруховича із польським гуртом «Karbido».

10 вересня цей тандем у Луцьку презентував літературно-музичне дійство під назвою «ATLAS ESTREMO».

Юрій Андрухович зізнався лучанам, що востаннє виступав на сцені обласного центру у грудні 2007 року. Отже, минуло 8 років, і він знову залюбки вітав присутніх уже новим творчим доробком.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, під час прес-конференції у Луцьку «Бу-Ба-Біст» розповів, що співпраця з «Karbido» розпочалась у 2005 році під час фестивалю у Вроцлаві. Тоді директор фестивалю запропонував, щоб виступи поетів супроводжувались невеликими музичними «підводками», і пару Андруховичу склав невідомий йому до того польський гурт. Зустріч з лучанами у рамках всеукраїнського туру творчого тандему організувало мистецьке об’єднання «стендаЛь», спільно з місцевими громадськими активістами з одного боку, та польськими представниками з іншого.

До Луцька артисти привезли свою найновішу програму – двомовний альбом «ATLAS ESTREMO». Він базується на книзі Андруховича «Лексикон інтимних міст». Композиції виконуються українською, польською, білоруською мовами, а одна – універсальною мовою логотипів. Сам Андрухович охарактеризував проект «ATLAS ESTREMO» як такий, що «під почуту музику ще не танцювали, але можна спробувати». Він також зауважив, що альбом майже благодійний, і його можна було придбати у фойє Палацу культури міста Луцька, де, власне, й відбувався виступ.

«Ми розпочинаємо нашу подорож з Берліна. Будемо подорожувати від міста до міста. Їх всього 13. І кожне наступне місто – все західніше і західніше. І обійдемо майже по колу земну кулю», - зауважив «Бу-Ба-Біст».

Отже, під час виступу Юрій Андрухович виконав поезії «Антверпен», «Лондон 101 удар тенора», «Нью-Йорк Логос», «Мєнск», «Київ» та інші.

Але особливо коментований виконавцем був виступ «Москва-Кремль».

«Бути англійцем, німцем, французом, японцем, тільки, щоб любити Москву. По-справжньому любити як щось велике, екзотичне, чуже, розташоване на небезпечній відстані. Шанхай… І дивитися на Кремль як на резиденцію безупинного зла», - промовив Андрухович.

У новому альбомі музиканти поєднали звукові експресії із джазово-панковим характером. Окрім цього, відбулося візуальне шоу, яке доповнило концерт особливою мовою світла та графічних зображень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 11 Вересня 2015 12:26
А хто такий Юрій Андрухович?
павііф Показати IP 11 Вересня 2015 12:33
дивитися на андруховича як на філіал божевільні
от-от Показати IP 11 Вересня 2015 15:19
мешканці божевільні пишуть і лайкають тут коментарі. Поки Андрухович підкорює світ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus