USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дизельний скандал: затримали голову автоконцерну Audi

18 Червня 2018 13:49
Генерального директора німецького автовиробника Audi Руперта Штадлера затримали у рамках розслідування справи про маніпуляції з дизельними двигунами.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на інформацію компанії Volkswagen, якій належить Audi.

Раніше повідомлялось, що прокуратура Мюнхена почала розслідування стосовно керівника автомобільного концерну Audi Руперта Штадлера у рамках «дизельного» скандалу.

11 червня в його квартирі пройшов обшук. Крім того, проведено обшук у квартирі не названого члена правління Audi. Як і у випадку Штадлера, мова йде про звинувачення в шахрайстві і підробці. Слідство вважає, що обидва фігуранти справи мали стосунок до продажу європейським споживачам дизельних автомобілів з маніпулятивними даними про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.

Кількість обвинувачених у справі, відкритій мюнхенською прокуратурою щодо концерну Audi, досягла 20 осіб. Раніше Федеральне відомство автомобільного транспорту (KBA) оголосило про офіційне відкликання 60 тисяч моделей A6 і A7 через маніпуляції з програмним забезпеченням.

У квітні 2017 року обшуки пройшли в головному офісі Audi. Тоді мова йшла про дизельні двигуни, які Audi поставив концерну Porsche.

Обидві автомобільні марки належать концерну Volkswagen.

Як повідомлялося раніше, у 2015 році автоконцерн Volkswagen опинився в центрі скандалу. Компанія кілька років умисно занижувала показники викидів шкідливих речовин у своїх автомобілів за допомогою програмного забезпечення. Як компенсації бренд викупив понад 350 тисяч "шкідливих" машин у власників в США, витративши на це більше семи мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus