USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Джаз літньої ночі: Луцьк танцював під кубинські мотиви

28 Серпня 2016 10:57
Прощання з літом під джазові мотиви уже стало традицією в Луцьку. 2016-й рік не став винятком. ІХ джазовий фестиваль ArtJazzCooperation вкотре зібрав вдячну аудиторію в замку Любарта.

Нагадаємо, фестиваль тривав 26-27 серпня у Луцькому замку та пивному клубі «Майдан». Вже декілька років поспіль кошти, зібрані під час цього заходу, йдуть на благодійність.

Вхідний квиток був благодійним внеском на лікування волинського музиканта Сергія Ленартовича. Мінімальна сума – 20 гривень. Всі охочі могли кинути в скриньку й більше.

Організатор фестивалю - Волинська обласна громадська організація «Луцький джаз-клуб», очільник якого Олег Баковський направду титанічними зусиллями популяризує в Луцьку джаз.

До слова, незмінним головним партнером фестивалю залишається Генеральне консульство Республіки Польща. Власне, співорганізатор фестивалю - консул Кшиштоф Савіцкі - сам не раз брав до рук саксофон і грав на фестивалях, і ніколи не приховував особливого ставлення до джазу.

Сьогодні в стінах замку Любарта зібралося декілька сотень лучан, які вирішили суботній вечір присвятити якісній музиці. А про те, що вона саме така говорить рівень музикантів, яких запросили до участі. Головною родзинкою заходу став виступ колективу SondeCuba, учасники якого є лауреатами музичної премії Греммі. Це - Алексіс Хареро (тімбалес) та Еліо Родрігес (перкусія).
Ще один з учасників Роланд Гжегош Абреро Криштофек (контрабас) має польське коріння - його мама полячка. Але народився він в Гавані, де жив до 20 років. Нині він мешкає в Польщі. Норман Котлоф грав на фортепіано.
Є серед учасників колективу і двоє українців. Зокрема, це - волинянин Тарас Баковський, який нині навчається і працює у Вроцлаві. Саме він і привіз всіх музикантів та об’єднав їх. Ще один українець у колективі – трубач Олександр Тєлєпнєв, з яким Тарас Баковський познайомився ще під час навчання у Києві.
Музиканти часто гастролюють Європою, особливо в Німеччині. В Україні більшість з них до сьогодні не були. І Україна для них почалася якраз з Луцька.
ІХ джазовий фестиваль зібрав чимале коло поціновувачів хорошої музики. В теплій, дружній атмосфері, тихої серпневої ночі над замком Любарта лунали класичні і авторські джазові мотиви. Дехто – насолоджувався музикою, споглядаючи зорі. Дехто не міг спокійно слухати й танцював під запальні ритми.
Завершився фестиваль джазової музики вогняним шоу, під час якого запалили літери з назвою фестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
вова Показати IP 28 Серпня 2016 13:58
А где та певица,кубинка,которая упала во время концерта?Предпоследняя выступала.
vlad Показати IP 28 Серпня 2016 20:17
ти тільки це запам,ятав?
Марта Показати IP 28 Серпня 2016 21:35
Спасибо Олегу Баковскому!!!
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2016 23:28
Завжди думав джаз хе*ня повна, мушу сказати що доволі крутий фестиваль
Лучанин Показати IP 28 Серпня 2016 23:33
Олеже ждем наступного року,фестиваль бомба)
Віктор Показати IP 29 Серпня 2016 17:56
Можливо нам організаторам не все вдалося, але буз підтримки влади та місцевого бізнесу думаю ми зробили гарне свято та зібрали кошти для чудової людини. На майбутнє слідкуйте за нашими новинами, подіями та загалом пишіть нам пропозиції та зауваження на нашу офіційну сторінку на фейсбуці: https://www.facebook.com/lutskjazzclub/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus