USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Джазові веснянки у останній день літа почули лучани. ФОТО

1 Вересня 2013 08:30
Класикою джазу, веснянками у джазовій обробці та новою концертною програмою Ігоря Закуса запам’ятається лучанам другий день шостого міжнародного джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation 2013».

Виступи відбулися 31 серпня у Волинському обласному театрі ляльок.

Цього разу глядачів зібралося менше, ніж у перший день фестивалю у Луцькому замку, проте програма виступів була не менш цікавою.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ПРОВОДЖАЮТЬ ЛІТО З ДЖАЗОМ. ФОТО

Відкрив другий день фестивалю київський «Jambo Jazz Quintet». Вечір розпочали з класичного джазу, адже молодий колектив дотримується джазових стандартів 1920-40-их років. Столичні музиканти інтерпретують твори визнаних легенд джазу, таких як Майлз Девіс, Декстер Гордон, Елла Фіцджеральд, Дюк Еллінгтон. Виконують також власні композиції. Відомий стандарт «Summertime» глядачі впізнали з перших акордів та зустріли оплесками.










У перервах між виступами глядачі мали змогу випити кави та оглянути виставку робіт молодої художниці Анни Савіцької.




Після того, як «Jambo Jazz Quintet» задав ритму другому фестивальному дню, концерт продовжився виступом українсько-польського проекту «Babooshki». Основою гурту є дві вокалістки – Дана Винницька (відома луцькій публіці як учасниця гуртів «Shockolad» та «DagaDana») та полька Кароліна Беймчік, яка також грає на скрипці. Гурт поєднує українські та польські фольклорні мотиви. Більшість пісень виконують двома мовами. Цьогоріч колектив записав другий студійний альбом «Vesna». Першим твором виступу стала бойківська пісня, яку, як зізналася Дана Винницька, її навчила співати полька. Своєю творчістю «Babooshki» показують те позитивне та приємне, що спільно належить Україні та Польщі – народні пісні. Під час виступу з залу часто лунали вигуки захвату. Гурт виконав волинську веснянку, як пояснила Дана Винницька, «щоб завжди і всюди з вами була весна». Оплески глядачів викликало фортепіанне соло Яна Смочинські. Під час виконання останнього твору харизматичні вокалістки закликали публіку не соромитися, а підспівувати, разом створивши великий хор.










Відомий український басист та засновник проекту «Jazz-Коло» Ігор Закус та «Z-Band» презентували нову програму під назвою «Повернення». Ігор Закус розповів, що композиції з цієї програми планують записати новим альбомом. Перед виконанням музичної п’єси «Свято» він побажав, щоб у Луцьку було більше таких свят, як фестиваль «Art Jazz Cooperation 2013». Пісню «Солодкий сон» Ігор Закус присвятив своєму другові Андрію з Луцька та його родині. Музикант зазначив, що саме завдяки цій скромній людині відбувся його візит до Луцька. На завершення виступу глядачам подарували веселу композицію «У колі друзів».












Традиційним джем-сейшном, у якому взяли участь музиканти гуртів, що грали цього вечора на луцькій сцені та президент Луцького джазового клубу Олег Баковський завершився фестиваль «Art Jazz Cooperation 2013».










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus