USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Джазовий щедрий вечір влаштували найкращі джазмени Волині

17 Січня 2015 10:00
Від знаних стандартів, блюзу та пісень сучасних гуртів до колядок – незабутній джаз-вечір лучанам подарували музиканти з Волині.

Джаз-вечір «Щедрий вечір з гарним джазом» відбувся 16 січня у ірландському пабі «Laphfroaig» у Луцьку.

Як розповів президент Луцького джазового клубу Олег Баковський, оскільки не хочеться згадувати про погане під час свят, вирішили влаштувати вечір джазу – музики, що несе світле та моральне. Він визнав, що цього вечора вдалося зібрати найкращих джазменів міста, які гратимуть заради миру. Для того, щоб виправдати назву заходу, у репертуар виконавців включили і колядки.

Якісний джаз у поєднанні з різдвяними мелодіями, зі слів ведучої вечора Наталки Войтович, повинен стати віддушиною у дуже непростий для України час. Лікувати луцьку публіку, підіймаючи її дух хорошою музикою, зголосилися провідні джазові виконавці Волині. Ведуча попередила, що цей вечір буде суцільною імпровізацією, адже музиканти різних колективів об’єднуватимуться заради виконань відомих композицій, що лунатимуть по-новому.
Першими виступили Олег Баковський (труба), Артем Петровський (контрабас), Володимир Купріков (барбани), Руслана Моклиця (вокал) та Святослав Гавроль (клавішні). Розпочали виступ із відомої новорічної пісні «У лісі, лісі темному» в джазовій обробці. Руслана Моклиця нещодавно заявила про себе під час акції «Людина року», а цього вечора публіка гучними оплесками оцінила її вокал. Наталка Войтович припустила, що цьогоріч вокалістку можуть визнати відкриттям року у рамках цієї акції.

Ліричним відступом вечора став виступ музикантів тріо із Ковельщини (Віталій Бакун, Іван Масловський та Світлана Узналі), які виконали блюзові композиції.
У другій частині вечора луцьку публіку тішила неабияким вокалом відома співачка Галина Конах, яка виступила з Олегом Баковським та Святославом Гавролем, а частину програми виконала зі своїм гуртом «Резус-блюз» (Сергій Гончаренко (гітара) та Олександр Подзізей (клавіші). Вона привітала глядачів із новим роком, новим джазом та новими надіями. Співачка виконала пісню «Реве та стогне Дніпр широкий» у незвичній джазовій обробці.

Зізнавшись, що є палкою прихильницею старого джазу, Галина Конах виконала композицію легендарної американської джазової вокалістки Біллі Холідей «Georgia On My Mind». Лунали також інші джазові експерименти, наприклад, пісні гурту «Скрябін» у новому аранжуванні. Зізнавшись, що потрясінням для неї стала смерть музичного генія Джо Кокера торік, вона виконала композицію з його репертуару. Окремі пісні співачка присвячувала особливим людям у її житті, а перед тим, як виконати одну з авторських композицій, розповіла, що найбільше з джазом у неї асоціюється осінь.

Як підтвердження назви музичного заходу, музиканти спільно виконали всесвітньовідому колядку «Тиха ніч».
Завершальною частиною ржавого вечора став джем-сейшн, до участі у якому долучилися гурт «Дайте спокій», Олег Баковський та консул Генерального консульства Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі, який, до слова, святкує свій 60-ий день народження 17 січня. Під час фінальної пісні – обробки композиції гурту «Брати Гадюкіни» «Чуваки, всьо чотко» музиканти закликали публіку співати разом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Ура Показати IP 17 Січня 2015 10:13
коментар було видалено
гість Показати IP 17 Січня 2015 15:05
Враження жахливі 1. Я не почула джазу. Взагалі! 2. Було надто(!) голосно. Доводилося перекрикуватися з людьми які сидять поруч. 3. Офіціанти\бар\кухня працювали препогано. У такі вечори потрібно розраховувати на повний зал, і обслуговувати людей вчасно, а не оправдовуватися зайнятістю.
гість Показати IP 17 Січня 2015 15:49
так ,а що чекати від кон,юктурщиків від музики....? назвіть хоч одного нормального музиканта з цієї тусні який би мав поняття як грати джаз...? Галюню обізвали ,,джазовою,,за що...?
Сіра Миша Показати IP 17 Січня 2015 16:15
Ндаа. Судячи з коментів, у нас тута такі специ джазові, тільки чогось підпільні(. А добрі які ! Жесть. А вечір цілком нормальний був.
Ya до Сіра Миша Показати IP 18 Січня 2015 23:11
Як би не волання п.Конах то все б було б чудово... Не коронована 'королева'... В зорі фольклор їй співати ... А до джазу їй рости. І рости як у співі так і у манерах
Юа до Ya Показати IP 19 Січня 2015 20:04
Доїш корів в зорі то і дої! Галю не чіпай! Тобі до неї ніколи не дорости!
Ya до Юа Показати IP 20 Січня 2015 09:00
Ну да куди нам братись до такої 'світової зірки":)
Dayte Spokiy:-) Показати IP 17 Січня 2015 16:21
Цілком згоден... Впевнений, що "гості " сміливо назовуть свої імена та організують і проведуть щось набагато краще. ...правда ж?
Фанат Показати IP 17 Січня 2015 18:18
У Луцьку подібного особисто я ще не чув ! Голос Галини воістину діамантовий. Вона пристрасна жінка й неймовірна вокалістка з великої букви
Зося до Фанат Показати IP 18 Січня 2015 19:23
Ну якщо у пані Галини голос діамантовий, то чому вона не виграла конкурс??? А якби вона ще вміла тихо співати і не кривлятись то ціни б їй не було б... :)
я писала перший коме Показати IP 17 Січня 2015 21:27
Я маю поняття, що таке джаз, навіть, якщо його і не було, концерт міг бути хорошим, якби не так голосно, що різало вуха, якби вчасно почали, якби не пані Галина, яка відверто перегравала. Я не організатор, я прийшла святкувати день народження мого чоловіка, на вже організований вечір, за присутність на якому брали гроші!
підтримка Показати IP 17 Січня 2015 21:53
а мені сподобалась виконавиця Руслана (якщо я не помиляюсь). хороше співає. і сама симпатична.успіху їй. і музиканти хороші.
Dayte Spokiy:-) Показати IP 18 Січня 2015 14:25
"голосно, що різало вуха," - згоден,хоча мої вуха загартовані,але доходило до больового порогу(((в кінці залу...а тепер риторично - чому?...і поїхали...одвічне "дорого"- "дешево" - "задарма"... хочеться,звісно,задарма...бо в Луцьку хтось запровадив правило - "свої" для "своїх" only задарма...20грн.?...це задарма!...множте: 140 гостей,з них зо 20 - 30 музикатів і друзів...та нехай:140*20=2800!!!грн...аж!!!...тото урвали!!! орґанізатОри... (довідка)- проста оренда однієї "одиниці" апаратури(без транспорту,без обслуговування,без звукорежисури) = 10$...ану множимо)))...колоночка,ще одна,ще...мікрофончик,ще один,ще...стоїчка...пультік...ітдітп ...саме тому апарат був поставлений благодійником Сашком "на шару",...звісно ,було б набагато краще,якби Сашко ще й професійного звукорежа "поставив"...за свої,звісно...це якихось 100-300$...щоб вуха не різало ))) ...про гонорари артистам мовчки мовчу ))) ...а може "дареному коню в зуби не заглядають"?)))...га?
нате спокІй до Dayte Spokiy:-) Показати IP 18 Січня 2015 21:03
а ви чого за всіх віддуваєтесь ?шо ви там забули, з кращими джазовими музікантами Волині, брати електроновичі....
петро Показати IP 18 Січня 2015 18:13
...то навіщо брались ,як так все погано. Апаратура при чому тут? Треба вміти грати тихо, в балансі,а не випендрюватись один перед одним. Істина- хто вище б,е ,той краще грає....Шкода власника ,він напевно посивів від того джазу ...
Фанат 2 Показати IP 18 Січня 2015 21:54
коментар було видалено
Гнат Показати IP 18 Січня 2015 22:07
Ой-ой. Які тут деякі поціновувачі круті зібрались. Напевно з тих, які слова джаз і блюз вчора тільки почули...Побухати прийшли, а тут музика заголосна була. Яка халепа. Тостів не було чути. А я не бухати прийшов, а послухати мистецтво у виконанні реальних професіоналів - і я це почув. І, хоча я більше люблю важчу музику, але будучи меломаном, тобто людиною, яка кохається і купається в естетиці звуку не міг не простирчати від гри чудових музикантів та отримав незрівнянну естетичну насолоду. А хто там дзявкає про щось не те і не так - хай просто вийде і зробить ліпше, а ще краще - організує і при цьому сам вийде і заграє. отоді будемо про щось говорити. А поки сидіте і не пиз..те, шавки.
нате спокій до Гнат Показати IP 18 Січня 2015 23:29
То який ти до холєри меломан!!!Так гарно говорив і на тобі ,на останньому реченні відкрив всю свою суть .Гнате ви гопник з ГПЗ...
Гнат Показати IP 19 Січня 2015 11:48
Я не гопник з ГПЗ, а металюга з 33-го. А сказав, що думав, бо дістали різні гості, зосі, нате зі своєю гнилою суттю все обхаювати і паплюжити. Найпалкіші критики це ті, хто сам у руках ні пера, ні гітари, ні барабанної палички ніколи не тримав. Та дістали вже. Повторюю - зроби щось своє і краще, а тоді дзявкай, шавка!!!
нате спокій до Гнат Показати IP 19 Січня 2015 15:12
ти знаєш ,я думав, 33 ,чи ГПЗ ....
Зося до Гнат Показати IP 19 Січня 2015 18:52
А Ви що тримали у руках?
Зося до Гнат Показати IP 19 Січня 2015 18:56
І у кожної людини є своя думка, і не повинні ви свою нав"язувати іншим... На вечорі було багато і позитиву, але якщо Ви фанат певної співачки, то це Ваша справа...
Зося до Гнат Показати IP 19 Січня 2015 19:02
Цікаво і чим вже ми такого великого меломана дістали??? Хіба що правдою....:)
Dayte Spokiy:-) Показати IP 19 Січня 2015 17:07
Ой дайте спокій,"Нате"...але найприкольніше на волинських сайтах те,що ,як у часи нквд - аноніми,аноніми...то ж ні я,ні Галя,ні будь хто з критикованих,нічого Вам не в стані заподіяти поганого...з роботи не вигонить,зарплатні не вріже,субсидію не забере...чого ж Ви так сцитЕ висловлювати свою думку відкрито?)))...ніяк не второпаю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus