USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Екоінспектори змусять Луцького міського голову викосити траву?

4 Серпня 2009 16:31
Серед порушень, виявлених державною екологічною інспекцією у Волинській області на території Луцька – засмічення, бур’яни у дворах, відсутність належного контролю над вивезенням промислових відходів тощо. Про це йшлося під час підведення підсумків планової перевірки державною екологічною інспекцією у Волинській області з питань поводження з відходами на території міста, – повідомляє 4 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Як розповіла старший державний інспектор Любов Колошко, до адміністративної відповідальності за порушення у сфері поводження з відходами притягнуто до адміністративної відповідальності посадових осіб луцьких житлово-комунальних підприємств. Серед покараних – головний інженер ЖКП №11 та товариства «МЖК». За словами пані Колошко, як розпочалася перевірка перевірка, стало відчутним пожвавлення у роботі комунальників. Зокрема, було очищено від сміття прибережну смугу річки Сапалаївки від міської лікарні до комплексу «Срібні Лелеки».
 
Проблемою є і невикошені бур’яни, засмічені території. Болючим питанням є стихійні сміттєзвалища поблизу річкового порту. Є ще 5 ділянок, де спостерігаються порушення, на проспекті Волі, проспекті Відродження, вулицях Огієнка, Яровиця. Власники цих земель є невідомими, однак екоінспекція направить запити до відповідних органів влади, щоб це з’ясувати.
 
Екологічні інспектори дали приписи на усунення порушень як кожному житлово-комунальному підприємству, так і Луцькому міському голові Богдану Шибі. Від градоначальника вимагається у місті до 4 вересня ліквідувати забур’янення, налагодити облік відходів та встановити контроль над поводженням з відходами. Від житлово-комунальних підприємств Луцька вимагають заключити угоди на утилізацію промислових відходів – шин, акумуляторів, паливних фільтрів тощо. ЖКП №11 має отримати дозвіл на викид забруднюючих речовин у атмосферне повітря.
 
За словами Любові Колошко, одразу після завершення перевірки почали знову виникати проблеми – просто під вікнами Державної екологічної інспекції на Волині виникло стихійне сміттєзвалище. Однак після телефонного дзвінка це питання вдалося залагодити.
 
Начальник управління житлово-комунального округу ЖКГ «Луцьк-Північ» Георгій Давидюк зазначив, що «косіння трави у благоустрій не входить», оскільки на це не передбачені кошти. Крім того, комунальники цікавилися, чи за порушення екологічного законодавства притягували до відповідальності приватних підприємців, власників індивідуальних будинків тощо.
 
Пані Колошко зазначила, що наразі на проведення позапланових перевірок екоінспекції потрібно отримати дозвіл від профільного міністерства.
 
Однак присутні з зауваженнями екологів погодилися. Заступник Луцького міського голови Борис Сорока пообіцяв, що вимоги, викладені у приписі будуть виконані вчасно. Пан Сорока сподівається, що міська влада буде отримувати допомогу від обласних контролюючих структур. Заступник градоначальника запевнив, що на наради щодо благоустрою будуть запрошувати керівників житлово-комунальних округів, представників муніципальної поліції, інших контролюючих органів, мас-медіа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ирка Показати IP 4 Серпня 2009 19:32
Да у нас во дворе вообще никто не прибирает, люди- быдло срут, а ЖКП №3 тоже наглое и ленивое- ни черта не делает.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus