USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Екологічна програма Волині: повний «провал»

18 Вересня 2014 12:48
В області катастрофічно не вистачає коштів на здійснення природоохоронних заходів. Як наслідок - заказники і заповідники знищуються.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів облдержадміністрації сьогодні, 18-го вересня.

Як розрахувало управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, цього року необхідно було 13 мільйонів 688 тисячі гривень інвестицій у природоохоронні заходи, однак коштів виділено лише 4 мільйони 232 тисячі гривень (31% від потреб).

«Екологічна програма 2014-го року провалена», - підсумував голова постійної комісії Богдан Колісник.

Що ж вдається робити екологам за виділені гроші, розповів для Інформаційного агентства Волинські Новини начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Самосик Олександр Степанович.

«Цих коштів, які ми маємо, вистачає лише на гасіння прогнозованих пожеж. А мали б ми ще займатися встановленням меж природоохоронних територій. Так як це не робиться, по-простому кажучи, немає паркану, що це природоохоронна зона. Там будуються люди, ведуть господарську діяльність, здійснюють несанкціоновані рубки. Усе це знищує природоохоронні території», - розповідає Олександр Самосик.

Окрім того, головний еколог краю нагадав депутатам, що наступного року необхідно буде затвердити нову Регіональну екологічну програму, адже у 2015-му році після закінчення існуючої, кошти взагалі перестануть надходити з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Такі да! Показати IP 18 Вересня 2014 14:13
доки колісники рулитимуть - програми провалюватимутьСЯ.
місцевий до Такі да! Показати IP 18 Вересня 2014 16:21
З яких це пір управління екології займається гасінням пожеж))))) і ще й кошти на це спрямовують
ггг до місцевий Показати IP 18 Вересня 2014 16:25
начальнику екології тільки пожежі гасити аби нічого не робити
екоінспектор Показати IP 18 Вересня 2014 16:35
))) Грибів наївся...які пожежі, чим він їх гасити збирається)))
Волинянин Показати IP 18 Вересня 2014 21:10
Працівники МЧС не отримують нічого. Самі думають, чим і як заправити пожежні машини. Безпредел повний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus