USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На Волині освоїли лише 64% коштів з обласного природоохоронного фонду

26 Травня 2021 22:55
За минулий рік освоєння коштів з обласного фонду природоохоронного середовища становить всього 64%. Що стало причиною таких низьких показників?

Про це розмовляли під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Як повідомив голова профільної комісії Юрій Ройко, Регіональна екологічна програма на 2016-2022 роки не виконується належним чином.

З його слів, причина низького відсотку освоєння коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у відсутності проектно-кошторисної документації і експертних висновків.

«Далі так працювати категорично не можна. Тому ми маємо заслухати інформацію про хід виконання екологічної програми на 2016-2022. Мова, власне, про стан процедур закупівель, дотримання договірної дисципліни, експертні висновки тощо», – наголосив депутат.

Окрім того, він зазначив, що під час попередніх комісій розглядали можливість припинення фінансування тих виконавців, які не справляються з покладеними на них зобов’язаннями, а, натомість зробити перерозподіл коштів на користь інших природоохоронних заходів.

Водночас депутат Людмила Кирда відзначила, що одним із завдань профільної комісії є чіткий контроль використання коштів тими чи іншими виконавцями робіт за програмою «Екологія 2016-2022». Вона зауважила, що звіт про виконання програми варто було б заслухати наприкінці 3-го кварталу, аби лишився час на внесення змін у програму використання цих грошей.

Члени профільної комісії проект рішення підтримали разом зі змінами і рекомендували його до розгляду під час сесії, яка відбудеться 27 травня.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus