USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-депутат Держдуми дав свідчення ГПУ про змову Януковича і Путіна

27 Січня 2017 10:07
Колишній депутат російської Держдуми від КПРФ Денис Вороненков дав Генеральній прокуратурі України свідчення у справі про держзраду проти колишнього президента країни Віктора Януковича.

Як повідомяє "Комерсант", Вороненков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілля Пономарьов, який отримав влітку 2016 роки дозвіл на проживання в Україні. Пономарьов зустрічався з українськими слідчими, в тому числі з головним військовим прокурором України Анатолієм Матіосом, кілька разів у грудні та січні. Слідчим він розповів про нібито домовленості між Януковичем і російським керівництвом.

«Ми допитали двох депутатів Держдуми РФ. Вони свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні, коли Майдан ще стояв в центрі Києва. Під час візиту Суркова (помічник президента РФ Владислав Сурков, – ред.) в грудні вже говорилося про ймовірне військове вторгнення», – розповів генпрокурор Юрій Луценко.

З посиланням на джерело, близьке до ГПУ, видання сказало, що Вороненков "сам проявив ініціативу, вийшов на генпрокурора України Юрія Луценка і дав свідчення по справі Януковича". Повідомляється, що нібито за підсумками цієї бесіди Луценко пред'явив Януковичу звинувачення у державній зраді.

Відзначається, що Слідчий комітет РФ підозрює Дениса Вороненкова в причетності до організації розкрадання будівлі в центрі Москви і намагався добитися позбавлення його депутатської недоторканності. Видання "Ділова столиця" повідомляло, що він і його дружина Марія Максакова, яка представляла в Думі шостого скликання "Єдину Росію", перебралися жити з Москви в Київ у грудні 2016 року. Повідомляється, що Максакова продовжує регулярно відвідувати Росію, де вона виступає в Маріїнському театрі.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ опублікували копію листа екс-президента України Віктора Януковича до глави РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus