USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вороненков знав, що є мішенню для спецслужб РФ, - журналіст

23 Березня 2017 23:07
Денис Вороненков знав, що він може бути мішенню спецслужб РФ, і свідомо продовжував давати інтерв’ю і виступати проти Путіна.

Про це заявив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов у програмі «Перші про головне» на телеканалі ZIK, коментуючи убивство в центрі Києва відомого екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який нещодавно став громадянином України і переїхав до Києва.

Юрій Бутусов вважає, що спроби вбивства Дениса Вороненкова були абсолютно очевидними з самого початку.

«Я в першому його інтерв’ю в Україні про це його питав. Це було зрозуміло, бо після вбивства екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка, який теж свідчив проти Путіна, після вбивства Бориса Нємцова, Павла Шеремета і інших політичних замовних вбивств, які спецслужби РФ влаштовували за кордоном і у Росії, було зрозуміло, що Вороненков буде для них ціллю і вони будуть намагатися його вбити», – заявив Бутусов.

Журналіст і військовий експерт зауважив, що Вороненков на диво був абсолютно налаштований до спілкування.

«Його не цікавила велика слава, він міг відмовлятися від багатьох ефірів, коли його занадто часто турбували журналісти, але він їх не припиняв. Спокійно йшов на інтерв’ю, з ним було зручно спілкуватися, як із будь-яким українським політиком. Ніякої «зірковості». Я був вражений, що людина, яка займала помітну посаду в російській владі, була частиною тієї системи, абсолютно нормальна, скромна у спілкуванні, але при тому висловлювалася дуже принципово і робила такі викриття і давала настільки жорсткі оцінки режиму Путіна, які ситуація від нього не вимагала», – зазначив Бутусов.

Також журналіст і військовий експерт порівняв вбивство Вороненкова із вбивством Шеремета.

«В останньому випадку, крім відео закладання вибухівки більше нічого нема, а тут ми бачимо захопленого кілера… І вже не може бути версій, що це нещасний випадок, неприязні стосунки. Ні, це замовне вбивство, його виконував підготовлений для цього диверсант, людина із планом замаху на Вороненкова. За ним чи Пономарьовим (Ілля Пономарьов - ще один екс-депутат РФ, - ред.) слідкували, був організований замах професійно, були шляхи відходу», - додав Бутусов.

Тим часом, в Україні й в Росії розкручують різні версії убивства Дениса Вороненкова, повідомляє ТСН.

В Україні перша версія – вдала спроба прибрати одного зі свідків у справі Януковича. Друга версія – ФСБ помстилася за гучні розкриття Вороненкова, коли той працював у силових структурах Росії. Обидві версії ведуть до замовників, які сидять у Кремлі – одночасно заявляють і Генпрокурор України, і друзі загиблого.

Як повідомив Геннадій Гудков, російський політик, екс-депутат Держдуми, Денис Вороненков був не настільки небезпечний, як реакція на нього з боку Кремля – озлобленість і бажання помсти.

Зі слів Гудкова, разом із убитим Вороненковим він працював майже рік у Думі шостого скликання.

«Це було до розправи зі мною, тому його я знав. Не надто близьке знайомство, але дуже приємне враження щодо нього як людини», – зізнався Геннадій Гудков.

Колишній російський депутат висловив думку, що Вороненков не володів особливими державними секретами.

«Він знав те, що знали майже усі депутати Держдуми РФ. Не більше. Я не думаю, що він володів якимись унікальними знаннями.

Бо депутати в Росії не є носіями влади, вони відсторонені. Вони знають, що відбувається у коридорах російської влади, але в деталі не посвячені. Це проблема і біда російського парламенту», – акцентував Гудков.

У Росії розкручують свою версію вбивства - проблеми в особистому житті.

Так, Life.ru публікує нібито цитату тещі, Людмили Максакової.

«Ну і слава Богу, а що з ним ще робити? Зрештою, людину, яка робила такі підлості, вбили», - заявила Людмила Максакова.

Водночас російські ЗМІ пишуть про проблеми в сімейному житті подружжя Дениса Вороненкова і Марії Максакової. Так, вони стверджують, що у вбивстві екс-депутата могла бути замішана його дружина, адже «вона його любила, а він її використовував», пише Московський Комсомолець.

Нагадаємо, колишнього депутата Держдуми від фракції комуністів застрелили в центрі Києва біля готелю Premier Palace 23 березня.

Пізніше нападник, у якого знайшли декілька посвідчень особи, у тому числі учасника бойових дій, теж помер у лікарні від вогнепальних ран, які йому завдав охоронець Вороненкова.

Екс-депутат Думи переїхав до України минулого року і дав свідчення у кримінальній справі проти Віктора Януковича.

Він також виступив з серією викривальних заяв, в тому числі про те, що радник Володимира Путіна Владислав Сурков був нібито проти приєднання Криму до Росії. У Росії щодо Вороненкова порушено кримінальну справу про шахрайство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 23 Березня 2017 23:12
Ещё один оракул придурок!
Всезнайко Показати IP 24 Березня 2017 08:02
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus