USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Екс-директор Звірівського лісництва хоче повернутись на посаду

24 Січня 2015 13:55
Звільнений з посади директора ДП «Звірівське мисливське господарство» за відчуження земельної ділянки та невиконання фінансових планів підприємства Андрій Шпорук хоче поновитись на займаній посаді і стягнути кошти за вимушений прогул в судовому порядку. Перше слухання у справі Андрія Шпорука проти Управління мисливського та лісового господарства у Волинській області відбулось 22 грудня.

Справа викликала чималий суспільний резонанс, тому на перше слухання завітали не лише журналісти, але й активісти Правого сектору, Самооборони Волині та Автомайдану України.
Виявили інтерес до судового позову і активісти 3-ого батальйону Добровольчого Українського Корпусу. До слова, сам Шпорук не спілкувався ні з ким із громадських діячів, окрім бійця ДУКу. А також був проти здійснення журналістами фото- і відеозйомки в залі суду. Своє рішення він мотивував тим, що, на його думку, справа не є настільки важливою чи резонансною, щоб висвітлювати її у ЗМІ.

Оскільки представник відповідача не заперечував проти фільмування того, що відбувалось у залі, суддя постановив дозволити зйомку, проте уникати того, щоб у кадр потрапляло обличчя Шпорука.

ЧИТАТИ ЩЕ: БРАКОНЬЄРСТВО, СВАВІЛЛЯ І БОРГИ: «ЗАКУЛІССЯ» ЗВІРІВСЬКОГО ЛІСНИЦТВАА

Андрій Шпорук був призначений на посаду виконувача обов’язків директора Звірівського лісництва ще у 2008 році, а вже наступного з ним підписали перший трудовий договір, терміном на рік. Потім – ще один, термін дії якого мав припинитись влітку 2015 року.

За незабезпечення основних показників фінансових планів держпідприємства, про що є відповідний висновок Економічного управління державного агентства лісових ресурсів, 4 листопада 2014 року його звільнили. Про це Андрія Шпорука сповістили листом, про що є відповідний документ.
Сам Андрій Шпорук стверджує, що ніякого листа він не отримував, і досі вважає себе очільником Звірівського лісництва.

З його слів, звільнили його з порушенням трудового контракту. Мовляв, він справно видавав працівникам підприємства заробітну плату та сплачував податки. Позивач зауважує, що з наказом про звільнення він так і не був ознайомлений, а розрахунок за час вимушеного прогулу також не отримав. Що могло стати причиною звільнення, позивач також не знає.
На запитання судді про те, чи звертався позивач до екс-керівництва за розрахунком, Шпорук невпевнено відповів, що не пам’ятає.
Проте, згодом зауважив що таки не звертався, адже в той час був на лікарняному. З його слів, ще з 3 листопада 2014 року він перебував на лікарняному, а вийшов з нього лише 7 днів тому.

Як зауважив в залі суду представник відповідача Євген Багацький, однією з підстав для розірвання контракту з Шпоруком було відчуження ним земельної ділянки без попереднього погодження з керівництвом, що є грубим порушенням.

«У цьому випадку йдеться про невиконання посадових обов’язків в частині узгодження будь-яких дій: відчуження, продажу, оренди тощо. Зараз навіть не стоїть питання про те, чи законним було це відчуження».
Мовляв, якщо Ківерцівська РДА вилучає земельну ділянку, то про це має знати, як мінімум, органі управління. Своєю чергою, Андрій Шпорук не зробив цього, а здійснив добровільну відмову.

«А це, своєю чергою, зіграло йому на користь. Ця земельна ділянка була передана йому у власність. І, якщо ви орієнтуєтесь, то це якраз там, де він проживає», - стверджує Багацький.
Зі слів юриста, Шпорук не може претендувати й на відшкодування так званого вимушеного прогулу. Адже позивач, відстоюючи свої інтереси, ґрунтується на позиціях і статтях кодексу законів про працю. Проте, трудовий контракт, який з ним укладали, відноситься до іншої правової природи.

«Не має значення і те, що він був звільнений під час лікарняного. Як і не передбачене попереднє узгодження звільнення з профспілковим комітетом», - каже юрист.

Наступне слухання у справі заплановане на 10 лютого. До того часу позивач повинен ознайомитись з матеріалами, наданими відповідачем суду, та висловити заперечення, якщо вони будуть. А представник відповідача – надати відповідні докази фінансової перевірки, які стали однією з причин звільнення Андрія Шпорука із займаної посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
а ще що хоче? Показати IP 24 Січня 2015 13:58
Хотеть - не вредно....
працівник галузі до а ще що хоче? Показати IP 24 Січня 2015 22:42
Думаю, що суд прийме рішення на користь Шпорука, бо звільнення дійсно незаконне. Керівництво управління хотіло його прибрати як неугодного вже довго, але ніяк не вдавалось, то пішли на пролом...
це занадто примітивн до а ще що хоче? Показати IP 24 Січня 2015 23:40
судячи з новин цього сайту в нас на Волині найбільш актуальні нагальні та цікаві події відбуваються в саме Звірівському МГ. В кого ключі, хто нараховує з/п, хто хворіє, хто скільки випив і тд і тп.... Кожні 2-3 дні нова стаття по Звірівському господарству...Ліс тихо крадуть і далі, а вся увага прикута до того як Байда і Шеремета не люблять Шпорука і Колісника
Дістали Показати IP 24 Січня 2015 15:26
більше немає про що писати? самим не надоїло х - ю страдати? РЕЗОНАНСНА ПОДІЯ!!!!!!
сміхота до Дістали Показати IP 24 Січня 2015 22:44
це інформаційна війна. чим більше лайна в неті, тим краще Шереметі
555 Показати IP 24 Січня 2015 15:41
Молодець, так тримати!!!! Повертайся навіть хоча б для того, щоб вони всі там в штани нас - ли з ляку..
666 Показати IP 24 Січня 2015 15:59
Колісника вірні пси хочуть в мнягкі крісла? Всі запитуються в Колісника, як бути , що робити? Коли повернеться стара влада? Коли легітимний президент" Янукович" повернеться? .... відповідь проста: Скоро! терпіть і йдіть в суди- там мої люди кругом вам допоможуть.
зубр Показати IP 24 Січня 2015 18:07
У Звірівському мисливському господарстві вже нічого не залишилось - Шпорук розікрав і роздерибанив. Під час наступного засідання суду там будуть стояти люди, які борються за правду, тому Шпоруку треба задля самозбереження надати зі сторони міліції охорону, чи найняти приватну за свої кошти. Водночас, є сподівання, що у суддів вистачить здорового глузду не наробити фатальних помилок, які не виправляються. Мається на увазу неповернення його на посаду. Шпорук - це бур’ян суспільства, який засіяли на Волині колісники. Немає кому *банути їм картеччю по яй** **
777 Показати IP 24 Січня 2015 20:02
А хто такий Євген Багацький? Де він працює?
666 до 777 Показати IP 25 Січня 2015 09:04
похож на БОМЖ.
справедливий до 777 Показати IP 25 Січня 2015 10:28
Євген Багацький, людина з Харькова прибув на Волинь по запрошенню покійного губ. Климчука та прилаштували його до справ колісника, щоб відсужував кошти від держлізгоспів на користь колісникових фірм так сталося на прикладі Цуманського, Колківського, Маневицького а чому він представляє інтереси управління просто незрозуміло?
Анонім до справедливий Показати IP 25 Січня 2015 10:35
брехня)) то звичайний машеннік
вк Показати IP 25 Січня 2015 07:50
Скільки вже колісник буде мутити воду?! Через величезні гроші виходить *сухим * з різних перепетій! То подаруе джип бондару, то з покійним губернатором перетер, то невідомо з чиеі подачі викладаеиу виші у Львові.... А шестьорки треба ,щоб були на місцях, справи допомагали облагоджувати, нову владу гадити і вставляти палки в колеса. Чого мовчать лісники і працівники лісгоспів?!! Я працюю не в іх сфері, а душа болить, а вони?!!!!!!!.
новий до вк Показати IP 25 Січня 2015 10:31
Пропоную зайнятись представникам: правого сектору, самообороні, автомайдану, зайнятись колісником! Чому ще несидить за свавілля за деребан ....?
Працівник лісгоспу до вк Показати IP 25 Січня 2015 10:40
Працівники лісгоспів не мовчать. Ви ДИБ...ЛИ!!!!! вже набридли зі своїми нескінченними розборками з Колісником. а працювати слабо???????????????? Не приємно дивитися як ті, хто не працюють в сфері х..ню тут пишуть
працюючий лісник до Працівник лісгоспу Показати IP 25 Січня 2015 10:58
От і не дивись а шпорука колісника разом з його синками пора саджати по тюрмах за те свавілля і беззаконня яке творилось на протязі багатьох років в волиньських лісах .Дякуючи таким скотам вже рік гинуть наші українці а вони немов би нічого небуло ходять на волі та щей думають як повернутись у нагріті роками теплі крісла.ШАНОВНІ БУВШІ РУКОВОДИТЕЛІ ГАЛУЗІ РАЗОМ З ПОПЛІЧНИКАМИ ЗНАЙДІТЬ В СОБІ СИЛИ І МУЖНОСТІ ВИЗНАТИ ЩО ПРАЦІВНИКИ ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ ВАС НЕ ХОЧУТЬ-СИТІ ВАШИМ КЕРІВНИЦТВОМ.
Анонім до працюючий лісник Показати IP 25 Січня 2015 12:02
ситі СЬОГОДНІШНІМ керівництвом. не можу дочекатись коли витурять з упрвління Мазурика і Шеремету запхають у смітник!!!!!!!!!!!!
працюючий лісник до Анонім Показати IP 25 Січня 2015 12:16
Я при Мазурику одержую наромальну зарплату премію плюс вислугу голова не болить про гсм зарплату людям які працюють в лісі про поляни про барські полювання та всякого роду догождання.СИТІ колісником і синками а Мазурику галузь дякує і ніхто не може дорікнути його в різних корумпованих схемах а насмітник тобі треба а то одне тільки бла бла бла мабуть сумуєш за коритцем яке в тебе забрали....
35346 до працюючий лісник Показати IP 25 Січня 2015 12:40
та не вже? нас не обманиш
працюючий лісник до 35346 Показати IP 25 Січня 2015 14:17
згадай сволото як ти неміг нажертись і як лісників поробив своїми рабами народ точно необманиш.
правда до працюючий лісник Показати IP 25 Січня 2015 20:11
Вы уважаемый працюючый лиснык далековаты от истины. Никогда при выше озвученых руководителях не было такого бардака как сейчас, когда воруют лес намного больше, а по ночам браконьеры в Звиривськом охотхозяйстве с помощью ночников и тепловизоров отстреливают оленей.
прокурор до правда Показати IP 25 Січня 2015 22:32
коментар було видалено
Анонім до правда Показати IP 26 Січня 2015 10:59
точно
Анонім Показати IP 25 Січня 2015 12:38
це що Шеремета пише?
герцен Показати IP 25 Січня 2015 13:42
Якась істерія почалася в керівників управління, як перед здихом. Певно, останні дні прийшли. І відчувається, що сильно бояться повернення Колісника. А щодо уваги так званих "активістів" "Самооборони" до дичини в лісі і до бурштину, то виходить, що випускникам шкіл зараз не треба вищої освіти здобувати, а тільки вчитись свиней в лісі пасти і лопату в руках тримати. Вже ніхто з них не згадує про збір коштів на АТО, про памятник Бандері, і т. д. Держава вже роздерибанила "Укрспирт", залишився ліс і надра.Саме це і цікавить "активістів", - може щось і їм перепаде?
Кант Показати IP 25 Січня 2015 14:28
Колісник за журналами і бля*ями і су*ами, які ним керували, і за своїми 5-ма підприємствами, які працювали виключно на безоплатному краденому лісі, не мав грошей навіть олівця і паперу в управління купити, телефони стояли відключені, а автомобілі управління заправлялись виключно за рахунок кишені директорів держлісгоспів. А Мазурик і Шеремета сьогодні мають на рахунку відомства 18 мільйонів гривень, платять за звання, стаж, вислугу років, допомагають збройним силам України. Лісівники вже не отримують зарплату дровами і березовим соком, а грішми, чим хоч частково досягнуто зменшення самовільних рубок (з голоду ніхто не хоче помирати). Тому хочеться сказати анонімам-адвокатам колісників? чи не замовчали б ви, сунувши ніс в глибоку с*аку?
працюючий лісник до Кант Показати IP 25 Січня 2015 14:36
ПРАВИЛЬНО.А ще помідорами кабачками і дровами колотими.Кололо би їх все життя.
вк до Кант Показати IP 25 Січня 2015 16:10
Молодець, 100%!!!!!!!!
вк до Кант Показати IP 25 Січня 2015 16:10
Молодець, 100%!!!!!!!!
правий сектор Показати IP 25 Січня 2015 14:56
Шпорука-зофіла давно пора було каструвати разом з своїм екс патроном (вони йому всерівно вже мабуть не потрібні хіба щоб покрасуватись перед чурило )
месть до правий сектор Показати IP 25 Січня 2015 20:25
коментар було видалено
лісник Показати IP 25 Січня 2015 18:39
До працівника лісу, чи ти тупий ,скажи будь ласка, що робить адвокат, і кого він захищає,коли він вчора відсуджував мільйони грн від Волиньлісу троїці( Башкаленко,Колісник, Чикіда) з останнім не соромиться з дівахами кальян в барі розкурювати, компаньйон Чикіди, і поговори що Мазурик не в темі, чи може на Волині адвокатів нема?
прокурор Показати IP 25 Січня 2015 19:10
яка різниця хто с ким кальян курить чи баб т...ахає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus