USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-голову волинської РДА засудили до 8 років колонії

21 Жовтня 2014 13:13
Колишнього голову однієї з волинських райдержадміністрацій, якого судили на Рівненщині, покарали за хабар. Про це повідомляє «Рівне вечірнє» з посиланням на прес-службу прокуратури Рівненської області.

Згідно з повідомленням, екс-голова Ратнівської РДА Волинської області Валерій Трикош, якого судили на Рівненщині, проведе 8 років у колонії. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок апеляційного суду Рівненської області стосовно Трикоша, яким він був засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

А також чиновника позбавлено права обіймати посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки, та 7 рангу державного службовця.

«За наслідками судового розгляду підтвердилися обставини вчинення злочину, передбаченого частини 4 статті 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) КК України, - повідомила начальник відділу організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді прокуратури Рівненської області Олена Горбань. — Зокрема, доведено, що чиновник вимагав та одержав у 2012 році 25 тисяч доларів США за сприяння у виділенні приватному підприємцю земельної ділянки площею два гектари для ведення сільського господарства.

Суд найвищої інстанції погодився з позицією державного обвинувача щодо призначення підсудному реальної міри покарання з огляду на підвищену суспільну небезпеку й корупційну складову вчиненого кримінального правопорушення, а касаційну скаргу останнього залишив без задоволення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
чиновник Показати IP 21 Жовтня 2014 14:38
Це аоказуха,невже одного засудили,їх всіх потрібно садити від найменшого чиновника до голови сільської ради.
Луцьк Показати IP 21 Жовтня 2014 15:31
Не всі чиновники середньої або прості спеціалісти є хабарниками. Просто треба запитати у кожного українця за які кошти придбано те чи інше майно? Чому безробітний \здить на іномарці, а держчиновник живе у палаці? Але є і чесні чиновники.
111111 Показати IP 21 Жовтня 2014 17:41
слідуючий Кулик Чіпка - мер Ратно...він тоже вже на це давно заслужив
123 Показати IP 21 Жовтня 2014 21:12
"жадність фраєра згубила" !!!!! нарешті таку наглоту покарано!!!! збудував хату за сто грам - так розраховувався з працівниками - і все вірою в бога прикривається!!!! стидоття!!!просто вступив до партії регіонів вчасно і отримав посаду голови РДА де він був "не в своїй тарілці".конфісковувати тільки немає що, все майно то на жінці то на синах, гол сокол. тепер сиди і молись (за покійну Сашко теж) інтенсивно "божа людина" - часу вдосталь аж 8 років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus