USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-лідер Каталонії оголосив про участь у виборах до Європарламенту

11 Березня 2019 08:44
Колишній президент Каталонії Карлос Пучдемон, проти якого в Іспанії порушена карна справа, балотується до Європейського парламенту від політичної партії «Junts per Catalunya».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Однак у випадку обрання Пучдемона, його шанси приступити до виконання обов’язків євродепутата є примарними, оскільки в Іспанії йому загрожує арешт, а закони країни вимагають від кожного депутата прийняття присяги у Мадриді.

Reuters нагадує, що Пучдемон із жовтня 2017 року проживає у Брюсселі, куди терміново переїхав після того, як Конституційний суд Іспанії визнав проголошення ним незалежності Каталонії незаконним. «Прийшов час, аби зробити ще один крок у міжнародному визнанні права Каталонії на самовизначення: із серця Європи – до усього світу», – написав Пучдемон на своїй сторінці у мережі Твіттер.

Нагадаємо: вибори до Європейського парламенту відбудуться 26 травня.

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, більше 90 відсотків учасників якого підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43%.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив уряд Каталонії після того, як парламент регіону прийняв декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд ввів пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прибічники незалежності регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus