USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Екс-очільник міліції Терещук знову - у центрі уваги

20 Серпня 2015 12:45
Луцькі депутати не погоджуються з Указом Президента, що дозволив не люструвати Олександра Терещука. Так, вони хочуть, аби у Києві провели антикорупційну експертизу й підготували відповідне рішення.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 20-го серпня.

Щоб реалізувати свої наміри, на розгляд чергової сесії депутатам пропонують ухвалити Проект рішення «Про вимогу щодо проведення антикорупційної експертизи стосовно процедури скасування люстрації Олександра Терещука.

Ситуацію прокоментував депутат міської ради Богдан Шиба.

«Багато тих, хто мав бути люстрований, досі працює. Тому, я вважаю, що повинна бути ініціатива від суспільства, аби тих, хто має бути люстрований – звільнили. Щодо Терещука, він очолював на Волині МВС у найгостріший період. Дуже вміло закрили провадження щодо справи, коли в мітингувальників кидали світлошумові гранати.

Так, «відмили» Терещука, далі він очолив міліцію в Києві. Потім під тиском громади його звільнили, а за декілька днів був Указ Президента не застосовувати щодо нього люстрацію. Цікаво, що у формулюванні написано: «з метою необхідності забезпечення обороноздатності держави». Постає питання, який має стосунок «замазаний» керівник до обороноздатності?! Я пропоную долучитися і нам до громадського протесту», - наголосив Шиба.

Член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Осіпов Андрій запропонував у суді оскаржувати Указ Президента, втім, Богдан Павлович рекомендував не йти цим шляхом, бо навряд чи суд стане на бік людей у протистоянні із Президентом.

«Я дякую за таку ініціативу й надіюся, що депутати підтримають, а журналісти проконтролюють», - сказав Осіпов.

Своєю чергою, депутат Анатолій Бірюков заперечив цій ініціативі, мовляв, це - передвиборні ігри.

«Перед виборами це непотрібно робити, це - піар. Треба піднімати питання через наших нардепів чи зібрати тисячу підписів громадян. Може і були порушення, але, коли глава держави приймав це рішення, то значить зважили усі моменти. Не можна засуджувати Указ Президента», - наголосив Бірюков.

Втім, більшість членів комісії підтримали звернення щодо люстрацію Терещука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Всезнайко Показати IP 20 Серпня 2015 12:48
Міські депутати, це не ваш рівень...
Андрій Показати IP 20 Серпня 2015 12:54
Шибу треба люструвати першим. Найгірший мер за всі часи. Ніякої роботи на конструктив. Тільки аби нашкодити.
Реаліст до Андрій Показати IP 20 Серпня 2015 13:41
Можливо,,,але до 2011р
ДАВНО Показати IP 20 Серпня 2015 13:04
скоро цього вінницького баригу посадьют -петро ш-га буде плакать : СБУ не спить .
Дивно Показати IP 20 Серпня 2015 16:42
САМ ПО СОБІ ТЕРЕЩУК НЕПОГАНА ЛЮДИНА, ПРОСТО НА ВОЛИНІ В ЙОГО ЗАСТУПНИКАХ БУЛИ МУДАКИ, ЯКІ ЙОГО ПІДСТАВЛЯЛИ, АЛЕ НА СЬГОДНІ ВСІ ВОНИ ЛЮСТРОВАНІ І ГРОМАДА ВОЛИНІ НЕ ПОЗВОЛИТЬ ЇМ ПХАТИСЬ НАЗАД... СЛАВА УКРАЇНІ !!!
просто Показати IP 20 Серпня 2015 16:46
куда ж ви лізите? в Луцьку мало справ..Тупий піар
МВС Показати IP 20 Серпня 2015 23:11
Ви б краще в Пашки запитали де він ПМи дів з Цуманського поста,а на фоні Терещука піаритись не потрібно бо він для Волинськоі міліції та Волині зробив більше чим Ви всі депутати разом взяті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus