USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екс-президенти США зібрали понад $30 млн для жертв ураганів

22 Жовтня 2017 11:27
Ініціатива п’яти колишніх президентів США зі збору коштів для жертв ураганів зібрала вже 31 мільйон доларів, які надали понад 80 тисяч людей.

Допомогу отримають громадяни, які постраждали від ураганів «Харві», «Ірма» і «Марія», що завдали удару по Карибах та США в серпні та вересні, пише Deutsche Welle.

Благодійну акцію ще 7 вересня запустили усі нині живі колишні американські президенти: Джиммі Картер, Джордж Буш-старший, Білл Клінтон, Джордж Буш-молодший і Барак Обама.

Усі вони були присутні на благодійному концерті, який відбувся у суботу, 21 жовтня, у Техасі. «Усі ми, хто зібрався на цій сцені сьогодні ввечері, надзвичайно пишаємося відповідальністю американців», - заявив Барак Обама під час благодійного концерту. Захід відвідали також колишні перші леді Барбара та Лора Буш, екс-віце-президент Дік Чейні, сенатор Том Круз тощо.

За різними оцінками, завдана ураганами шкода перевищує 300 мільярдів доларів. «Важливо, щоб усі постраждалі від цих руйнівних ураганів знали, що ми підтримуємо їх на шляху відновлення, навіть якщо цей шлях здається нескінченно довгим», - сказав Джордж Буш-старший.

У серпні цього року ураган «Гарві» обрушився на південно-східне узбережжя США. Раніше губернатор Техасу Грег Еббот заявив, що для ліквідації наслідків урагану штату буде потрібно від 150 до 180 мільярдів доларів. Ураган «Гарві» є наймасштабнішим за останні 12 років. Унаслідок урагану майже 300 тисяч людей опинилися без світла.

Понад мільйон жителів островів Карибського басейну постраждали від руйнівного урагану «Ірма», який називають найпотужнішим за останнє десятиліття ураганом в Атлантиці. Частина американського міста Майамі 10 вересня була затопленою після того, як ураган «Ірма» потрапив до материкової частини штату Флорида.

Про нову загрозу для «Карибів» - тропічного шторму «Марія», стало відомо у неділю, 17 вересня. Ураган «Марія» вже отримав найвищий п’ятий рівень небезпеки. Буревій, який пройшовся Домінікою та Мартинікою, фактично знищив ці острови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus