USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Екс-регіоналка з Волині не голосувала за покарання винних за майданівські утиски

11 Березня 2015 18:33
Депутати облради розглянули питання щодо притягнення до відповідальності винних в утисках євромайданівців на Волині суддів та прокурорів. Втім для ухвали рішення не вистачило одного голосу. Утрималася екс-регіоналка Надія Григола - вона єдина не проголосувала "за".

Про це йшлося під час постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю сьогодні, 11-го березня.

Зі слів депутата обласної ради Сергія Слабенка, правоохоронці вчиняють бездіяльність, а винних досі не притягнули до відповідальності, тому необхідно ухвалити проект рішення аби правоохоронці переглянули всі справи.
«Ми декілька разів зверталися до правоохоронців щодо переслідування ними учасників Євромайдану. Основні відповіді, які ми отримували, такі: кримінальні справи закрили, суддів правопорушників немає, все нормально. Тому ми підготували проект рішення, згідно з яким від імені депутатів обласної ради звертаємося до правоохоронців й просимо в МВС, СБУ і прокуратури ще раз переглянути усі ці справи», - пояснив у чому суть пропонованого ним проекту рішення Сергій Слабенко.
Як додав перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, під час революції «Гідності» на Волині мали місце масові зловживання суддями й утиски як громадських активістів, так і депутатів.

«Був випадок, коли я поїхав у Іваничівську райраду, там до обіду прийняли рішення про підтримання вимоги людей під час Майдану, а ввечері вже відбулося судове засідання, де його хотіли скасувати як незаконне», - зауважив Пирожик.
Зі слів правоохоронців, винних таки шукають, але чимало справ вже закрили.

«Щодо революційних подій, то є перелік кримінальних проваджень, - їх більше 10. Частину з них розслідуємо й досі, окремі справи вже закрили, інші в Київ направили. Я думаю, що на сесії новий прокурор Волині дасть вичерпну інформацію з цього приводу в межах своїх повноважень», - запевнив перший заступник прокурора області Олег Корецький.
Потому члени профільної комісії перейшли до голосування за проект рішення й не вистачило одного голосу, аби підтримати ініціативу депутата.

Не голосувала за пропонований проект рішення Надія Григола. Зауважимо, вона обрана депутатом обласної ради по багатомандатному виборчому округу за виборчим списком Волинської обласної організації Партії регіонів. Була членом депутатської фракції Партії регіонів, яка припинила своє існування 23 січня 2015 року. Як вказано на сайті обласної ради, Надія Григола з 2007-го року до цього часу працює головним спеціалістом відділу освіти і науки Маневицької райдержадміністрації.
депутат, яка сидить ліворуч, не підняла руку під час голосування
депутат, яка сидить ліворуч, не підняла руку під час голосування
Свою позицію вона пояснила так: мовляв, не голосувала, адже в пропонованому проекті рішення не вказано конкретних прізвищ, кого потрібно покарати за утиски майданівців.

«Я утримуюся під час голосування за цей проект рішення, адже тут немає конкретики», - сказала екс-регіоналка.
Нагадаємо, торік у лютому Партія Регіонів на Волині припинила свою діяльність. Як повідомив тодішній голова організації Олександр Башкаленко, який прийняв таке рішення, це було зроблено для уникнення подальшого кровопролиття та нагнітання конфлікту.

Інформаційне агентство Волинські Новини також повідомляло, що колишні регіонали офіційно увійшли до групи Єремеєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 11 Березня 2015 18:44
і правильно зробила. А коли будуть голосувати за притягнення до відповідальності теперішньої жидовлади, яка винищує Українців, економіку, та торгує шоколадками у окупанта?
Штефан, Луцьк до Анонім Показати IP 11 Березня 2015 19:40
Згідна з Вами!
Штефан, Луцьк до Штефан, Луцьк Показати IP 12 Березня 2015 08:36
Якась к***рва знову пише під моїм ніком. А коби з**хла!
876 до Штефан, Луцьк Показати IP 13 Березня 2015 21:14
не рий яму іншому сам впадеш!!!!
Федір до Анонім Показати IP 12 Березня 2015 13:36
Звичайно що правильно! Тільки повний непрофесіоналізм та відсутність здорової тями могли побудити цих народних обранців до ухвалення таких рішень. По-перше: спонукання правоохоронних органів до вчинення конкретних дій, а ба більше до перегляду уже прийнятих рішень, це перевищення власних повноважень і неправомірний тиск. По-друге: реакція сьогоднішніх правоохоронних органів на "репресії", які вчинялись щодо Гузя і ко, у вигляді звільнення з посад і притягнення до дисциплінарної відповідальності є нічим іншим як політичним переслідуванням і амбіційною помстою. Здоровомислячі люди, усвідомлюючи те, що вони дійсно у свій час творили безчинства, переслідуючи політичні амбіцій, добившись їх, тихенько б мовчали і смакували плоди блюзнірсьокї перемоги. А не прагнули кинути до вязниці тих, хто намагався не дозволити їм нищити і палити майно громади.
876 до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 21:13
ах ти ,,,,, підтримуєш регіоналку ?може в самого рило в пуху?
Василь Показати IP 11 Березня 2015 18:56
А ці люди які там зібрались весь час все критикують,а коли вже працювати почнуть?простим людям до ср*ки такі круглі столи роботу краще дайте
Да Показати IP 11 Березня 2015 19:02
Я теж вважаю, що вона зробила правильно. Не треба бути стадом, треба мати свою думку і здорову голову. А Слабенко спочатку треба підняти питання,хто голосував за закони,яки виконували правоохоронні органи. Хоча у нього не хватить мізків. Він вміє тільки кричати стадом і їздити п'яним за кермом.
123 Показати IP 11 Березня 2015 19:04
Слабенко, відповідай за свої дії .
До прокурора Показати IP 11 Березня 2015 19:39
Я сподіваюсь, що новий прокурор здравомисляча людина і не буде ідти на поводу цих крикунів. Ми вибирали депутатів , щоб вони покращували наше життя, а не робили піар на тому, в чому не розбираються. Не можуть бути покарані люди тільки тому, що виконували дії ,яки передбачені законом.
А до До прокурора Показати IP 11 Березня 2015 19:47
А вони покращують життя, тільки не наше, а своє. По одному обличчю Пирожика видно, що живеться йому непогано, лице ширше, чим в зам. обласного прокурора. Та й Слабий не з худеньких. Осінні вибори покажуть результати їх роботи.
опус Показати IP 11 Березня 2015 19:48
Трагічна біда українців в безхребетності.Сопіть в ніздрю і жуйте шмарки. Вина в усіх бідах в нас самих.
правда Показати IP 11 Березня 2015 20:17
вона така с"чка! недобросовісна, підла, шкода, що її ще не вигнали((
Андрій до правда Показати IP 11 Березня 2015 20:44
Порівнюючи її з мамою маленьких собачок,Ви принижуєте материнство!
Про них Показати IP 11 Березня 2015 22:41
Слабенко і пирожик це трутні на тілі Волині непотрібні особи знаю і того і іншого але не горджуся знайомством з ними але хтось їх вибирає бо напевно правди не знае
Надії Григолі Показати IP 12 Березня 2015 11:08
Ви молодець, підтримую Вас. Час покаже, чим був майдан - антидержавіним переворотом, спонсорованим американцями. чи чимось іншим. Крапки в цій кривавій історії і називати винуватців ще рано.
надії григолі 2 до Надії Григолі Показати IP 13 Березня 2015 20:11
Конкретикою повинен займатися суд. Як можна вимагати називати конкретні прізвища? Підозра висловлюється і вина встановлюється іншою процедурою та іншими повноваженнями. Тому Надьочка тупа- претупа і слизька. Якщо мала чітку позицію про майдан як замовну подію, то чого "Справедлива" боїться це висловити? чого крутить- вертить, а де відверті заяви "борця за історичну справедливість"?
Так Показати IP 12 Березня 2015 22:11
Спочатку потрібно вичистити прокуратуру від *айна а, а потім намагатись порядок з правосуддям. Тіпа юрист Слабенко мав про це знати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus