USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ексголова МЗС Австрії пішла з «Роснефти», бо боїться потрапити під санкції

25 Травня 2022 00:52
Колишня голова австрійського МЗС Карін Кнайсль, яка оскандалилася через танець з Володимиром Путіним на своєму весіллі, залишила раду директорів «Роснефти».

Про це йдеться в повідомленні компанії, опублікованому російськими ЗМІ, передає УНІАН.

«Пресслужба ПАТ НК «Роснефть» інформує про заяву, що надійшла від пані Карін Кнайсль, про відставку з посади члена Ради директорів компанії. У заяві зазначено, що вона набуває чинності з 20 травня. Документ також містить відмову від продовження повноважень пані Кнайсль в раді директорів компанії на другий термін. У зв'язку з цим зверненням компанія дякує Карін Кнайсль за спільну роботу протягом останніх десяти місяців, які відрізнялися складною пандемічною і міжнародною обстановкою», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, у четвер, 19 травня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, що закликає ЄС ввести санкції проти європейців, які все ще входять до рад директорів великих російських фірм. Йдеться, зокрема, про російського лобіста Герхарда Шредера, а також колишню голову МЗС Австрії Карін Кнайсль.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської компанії «Роснефть» 20 травня. Він був членом правління нафтової компанії, заробляючи на ній, згідно з загальнодоступними даними, $600 тис. на рік. У лютому його також було висунуто кандидатом до складу ради директорів російського газового монополіста «Газпром».

Незабаром після початку війни в Україні співробітники офісу Шредера в Берліні звільнилися на знак протесту через його відмову піти зі своїх постів у російських компаніях. Попри те, що колишній німецький канцлер втратив офісне приміщення, він буде отримувати щомісячну допомогу в розмірі 8300 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus