USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екскерівник Шацького нацпарку через незаконні рубки завдав збитків державі на понад 9 млн

22 Травня 2021 07:58
Екскерівника Шацького національного парку судитимуть за службову недбалість, якою державі завдано збитків на понад 9 мільйонів гривень.

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Територіальним управлінням ДБР у Львові кримінальному провадженні про вчинення колишнім виконувачем обов’язків директора Шацького національного природного парку службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України), повідомляє прокуратура Волині.

Слідство вважає, що посадовець у 2017 році внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків, у порушення вимог чинного законодавства без отримання відповідних дозволів та лімітів видав лісорубні квитки, на підставі яких проведено незаконні рубки формування і оздоровлення лісів на території об’єкта природно-заповідного фонду, чим державі завдано збитків на суму понад 9 мільйонів гривень.

Довідково: санкцією ч.2 ст. 367 КК України за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віктор Показати IP 22 Травня 2021 09:01
Прикольно ... без конфіскації .то ж її і ставили туди для того , козлом відпущення . Позбавлення волі за те шо ліси ділянками по 10га вирубали ... а за віз дров сухостоя та сама стаття .СЛАВА НАШОМУ СУДОВІ САМОМУ СПРАВЕДЛИВОМУ СВІТІ
волинянин Показати IP 22 Травня 2021 09:11
Керівник нацпарку прізвище має? Аль це така персона ще вища, ніж кум Путлєра?
123 до волинянин Показати IP 22 Травня 2021 10:14
Воно тобі тра, га?
Лукаш і Мавка Показати IP 22 Травня 2021 09:20
Яка то на#єр службова недбалість? То є свідома діяльність!
Анонім до Лукаш і Мавка Показати IP 22 Травня 2021 12:57
свідома діяльність за підтримки обласного управління лг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus