USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ексміністр фінансів Австрії отримав 8 років в’язниці за корупцію

4 Грудня 2020 19:15
Колишній міністр фінансів Австрії Карл-Гайнц Грассер засуджений до восьми років в’язниці за участь у великому корупційному скандалі.

Про це повідомляє Європейська правда.

Грассер працював міністром фінансів у період між 2000 і 2007 роками і був членом ультраправої Партії свободи (FPÖ) до 2003 року.

Суд над колишнім міністром тривав три роки і став відомий як BUWOG Scandal.

У п’ятницю кримінальний суд Відня визнав Грассера винним у наданні інсайдерської інформації приватному інвестору перед продажем 60 тисяч державних квартир в 2004 році. Грассер привласнив близько 9,6 млн євро за свою участь в угоді.

Він також був визнаний винним у тому, що ввіз в Австрію 500 тисяч євро готівки. Ці кошти опинились на тому ж рахунку банку в Ліхтенштейні, куди були перераховані незаконні платежі скандалу з BUWOG. Колишній міністр заявив суду, що отримав ці гроші від свекрухи у Швейцарії.

Грассер регулярно потрапляв у заголовки австрійських таблоїдів в 2000-х роках разом зі своєю дружиною Фіоною, модельєром і спадкоємицею імперії «Сваровскі».

Адвокат Грассера заявив, що оскаржить вирок, назвавши його явною помилкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus