USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський ексмитник через суд хоче поновитися на посаді

9 Листопада 2021 17:37
Одіозний ексмитник Євген Шелігацький знову рветься до хлібного місця на митниці й вимагає грошової компенсації за так званий вимушений прогул.

У Волинському адміністративному суді мало відбутися підготовче засідання за його позовом до Державної митної служби. Утім суд завершився, так і не розпочавшись, повідомляє телеканал «Аверс».

До слова, журналістів на засідання не пустили. Щойно знімальну групу помітили на порозі, адвокати Шелігацького і представниця держмитслужби, як за командою, понаписували заяви про розгляд справи без їхньої участі. Тобто щоб суддя Сергій Костюкевич розглядав її фактично за зачиненими дверима свого кабінету.

Якщо Євгена Шелігацького поновлять на посаді, то це вже буде не перше пришестя цього чоловіка на Волинську митницю. Запам’ятався він волинянам наступним: у 2016 році був серед тих, хто пропустив через «Ягодин» півтори тонни контрабандного бурштину. За такий проступок обійшовся доганою.

А у 2018 році виграв конкурс на заміщення вакантних посад – був заступником начальника Тернопільської митниці в напрямку протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії. Та за шість днів повернувся заступником начальника на Волинську митницю.
Згодом, коли тодішнього очільника Волинської митниці Віктора Кривіцького підвищили й він подався до столиці, його протеже Євген Шелігацький одразу опинився на посаді виконувача обов’язків начальника Волинської митниці.

А ще його прізвище фігурувало в історії контрабандної схеми подрібнення товарів, про яку на умовах анонімності розповідав працівник митниці. За цією схемою на кордоні в транспорт підсаджували найнятих людей, ділили між ними товар – кожному по 50 кілограмів на 500 євро. При в’їзді на Волинську митницю цей товар розмитненню не підлягав. А відповідно, податок не на нього не сплачували. Розповідали, що безпосередньо Шелігацький скидав старшому зміни список автомобілів, які мають приїхати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus