USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Екснардеп Новинський став співвласником компанії з видобування міді на Волині

28 Вересня 2022 19:35
Компанія Smart Holding N.V. екснардепа Вадима Новинського встановила контроль над міноритарною часткою в ТОВ «Інтер Актив», що у травні придбало спецдозвіл на розробку родовища мідних руд Заліси-Шменьки на Ратнівщині.

Про це інформує Nadra.Info.

Компанія, що раніше повністю належала Ігорю Воронову, наприкінці вересня отримала нових співвласників: Smart Holding N.V. (24,99%), Misandyco Holdings Ltd (24,99%) і ТОВ «Малахіт Видобуток» (0,02%). Одночасно її очолив менеджер однієї з компаній Новинського.

«Смарт-Холдинг вивчає інвестиційний потенціал мідних родовищ в Україні. Ми зробили перший крок – придбали 24,9% ТОВ «Інтер Актив», яке є власником дозволу на користування надрами родовищ мідних руд ділянки «Рудоносне поле Заліси-Шменьки» у Ковельському районі Волинській області. Проте казати, що у майбутньому це буде важливий напрямок інвестування, для нас ще зарано», – заявила керівниця інвестиційного фонду Новинського IF Smart Наталія Вінницька.
У Смарт-Холдингу пояснили, що власники дозволу мають право лише на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовища. «Обсяг потрібних інвестицій від $10 млн», – прогнозує керівник IF Smart.

Smart Holding – одна із найбільших промислово-інвестиційних груп України. Підприємства групи інвестують в активи гірничо-металургійного й нафтогазового комплексів, банківського сектору, сільського господарства, суднобудування, нерухомості й енергетики. Smart Holding (Cyprus) Ltd – холдингова компанія групи, що створена та діє за законодавством Республіки Кіпр. Її бенефіціаром є колишній народний депутат України Вадим Новинський.

Новинський з 2008 року, коли він був ще громадянином Росії, неодноразово опинявся у списках найбагатших людей України – на піку у 2012 році він посів друге місце з оцінкою статків близько $4,4 млрд.

Він був прийнятий у громадянство України «як особа, яка має визначні заслуги перед Україною» 29 травня 2012 року указом на той час президента Віктора Януковича.

У липні 2022 року Новинський відмовився від мандата депутата Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
##Монархіст Показати IP 28 Вересня 2022 21:13
Зашибісь, чо... І де наші патріотично налаштовані СБУшники?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus