USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У пов'язаної з Новинським компанії забрали стратегічне родовище на Волині

31 Липня 2023 21:07
Державна служба геології та надр України зупинила на п’ять років дію спецдозволу на користування надрами, виданого компанії «Інтер Актив», яка пов’язана із бізнесменом Вадимом Новинським. Про це йдеться в наказі № 385 від 28 липня.

Рішення ухвалене у зв’язку запровадженням проти Новинського персональних санкцій, пише LIGA.Бізнес.

У 2022 році Інтер Актив придбав ліцензію на геологічне вивчення та розробку родовища мідної руди «Заліси-Шменьки», розташованого на території Ковельського району Волинської області (близько 10 км від кордону з Білоруссю), за 18 млн грн.

На момент купівлі спецдозволу компанією володіли інші люди, але одразу після аукціону її переписали на бізнесмена Ігоря Воронова, а ще через кілька місяців у компанію увійшов Новинський.

У грудні РНБО ввела санкції проти Новинського через причетність до релігійної організації, афілійованої з центрами впливу в Російській Федерації, а потім він став фігурантом кримінального провадження щодо пособництва державі-агресору.

У травні-червні 2023 року держава заарештувала частку Новинського в Інтер Активі разом із десятками інших компаній, пов’язаних з бізнесменом.

Згідно з рішенням РНБО 2021 року, мідні руди належать до стратегічних корисних копалин України.

Інтер Актив у коментарі Центру протидії корупції у квітні стверджував, що витратив понад 22 млн грн на виконання плану робіт з освоєння родовища. На той час компанія займалась вивченням запасів, тобто досліджувала, чи є на ділянці запаси міді, які можуть мати промислове значення та надалі видобуватись.

Загальна вартість інвестиції у вивчення потенційної можливості видобутку міді з родовища компанією оцінювалася у більше ніж 200 млн грн.

У квітні-травні Держгеонадра зупинила дію десяти спецдозволів на видобування газу, граніту і води, що належать компаніям, пов’язаним з Новинським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роман Показати IP 1 Серпня 2023 04:17
На Любомильщині, як я приїжджав до бабці на канікули, ми з хлопцями ходили кловнями по рибу, на річці де ми ловили булли брили дивної пористої конструкції, покритої синім відтінком, мені потім сказали то руда міді, її тут багата. І я собі подумав, але моя волинь багатий край, тільки бракує доброго господаря, і точно Новинький до них не належить, злодій від опзж, батюшка московського патріархату, сміх та гріх. Забрати йому москалюзі, геть усуе, бо лишень змарнує, і знищить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus