USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Екснардепа Микитася, який не вносить заставу, відправили під домашній арешт

14 Травня 2020 15:26
Вищий анктикорупційний суд відправив підозрюваного у заволодінні майном Національної гвардії екснардепа та колишнього президента «Укрбуду» Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт.

Про це з посиланням на джерело пише «Українська правда».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив тримання під вартою з альтернативою застави у 100 млн грн. Суддя ВАКС Андрій Біцюк задовольнив клопотання прокурора частково.

Микитась має перебувати під цілодобовим арештом удома до 14 липня.

На екснардепа також знову поклали низку зобов’язань – прибувати до суду та слідчого за першим викликом, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у справі, здати закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю.

Раніше повідомлялося, що Микитась не сплатив 100 млн грн застави, яку визначила Апеляційна палата ВАКС.

До того Антикорсуд стягнув на користь держави 80 млн грн застави Микитася, бо екснардеп порушив процесуальні зобов’язання.

Торік у жовтні Максимові Микитасю повідомили про підозру в заволодінні чужим майном на понад 81 млн грн. У 2000-х його будівельна компанія і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць.

У 2016–2017 роках сторони уклали додаткові угоди. Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва, біля станції метро Червоний Хутір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus