USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд призначив Саакашвілі нічний домашній арешт

26 Січня 2018 16:32
Апеляційний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурорів про застосування до екс-глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі запобіжного заходу.

Про це оголосив головний суддя Апеляційного суду Києва після розгляду скарги, передає Gazeta.ua.

"Клопотання задовольнити частково... Застосувати відносно Саакашвілі Міхеїла Ніколозовича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби - з 22:00 до 7:00 за адресою місто Київ, вулиця Костельна... Покласти на підозрюваного наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою до слідчого прокурора, не покидати Київ без дозволу прокурора...", - зачитав рішення суддя.

Саакашвілі його перебив криком "Ганьба". Заявив, що так влада обмежує його діяльність.

"Це не судді, і це не справедливість", - сказав він.

Прокуратура просила для Саакашвілі цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу стеження.

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео, на якому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. $500 тис. від Курченка передавали трьома частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради. Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади.

8 грудня позбавленого громадянства Саакашвілі затримали в Києві. 11 грудня Печерський суд Києва відмовив у клопотанні прокурорів узяти Саакашвілі під домашній арешт. Прокуратура оскаржила відмову суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus