USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Херсона підняли український прапор, ГУР закликає російських військових здатися в полон. Відео

11 Листопада 2022 15:07
Сили оборони України 11 листопада зайшли до міста Херсон, яке протягом тривалого часу залишалося під контролем окупантів.

Це у коментарі Громадському підтвердили місцеві жителі Херсона, місцеві журналісти та джерело з-поміж влади Херсонської області.

Перед цим соцмережами поширилося фото із, як зазначається, Шуменського мікрорайону в Херсоні. На ньому видно, як люди зустрічають українських військових. Локацію підтвердило херсонське видання «Мост».

«Локація легко впізнавана – це перехрестя вулиць Лавреньова та Івана Богуна в Шуменському мікрорайоні», – пише «Мост».
У центрі Херсона сили опору підняли український прапор, повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань на брифінгу 11 листопада на тлі повідомлень про те, що українські військові увійшли до обласного центру, який залишили російські війська, передає Радіо Свобода.

Військове командування офіційно про звільнення міста ще не оголошувало. Однак у соцмережах вже публікують фото і відео українських військових на вулицях міста, зокрема у мікрорайоні Шуменський.

«Так, дійсно у центрі Херсона біля будівлі обласної державної адміністрації хлопці, наш рух опору вже вивісили прапор, так само рух опору знімав триколорні ганчірки (російські прапори – ред.)... Зараз на фінальній стадії – деокупація правого берега Херсонщини, міста Херсона. Ще багато роботи, звісно, по зачистці, розмінуванню міста», – сказав Хлань.
«Значна частина рашистів не змогла перетнути Дніпро. Вони перевдягаються, викидають свою військову форму, у цивільній формі намагаються ховатися, вони здебільшого будуть ще готувати якісь провокації по місту Херсону… Але головне, що вже основні сили рашистів викинуті, знищені і якась частина перейшла на лівий берег Дніпра», – наголосив він.

Хлань також підтвердив інформацію про те, що Антонівський міст підірвали, відступаючи, російські війська.

Про бої в Херсоні не повідомляють.

У Головному управлінні розвідки закликали російських військових, яких залишило командування у Херсоні, здатися в полон: "Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений.

Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон.

У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку. Ми дотримуємося Женевських конвенцій, гарантуємо військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість вашого обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, які перебувають у полоні в Російській Федерації", - йдеться у дописі.
Нагадаємо, Міноборони Росії раніше заявило, що всіх російських військових було виведено з правого берега Дніпра, де розташований Херсон, вранці 11 листопада.

Про відступ на правий берег Дніпра командувач російського угруповання російський генерал Сергій Суровікін оголосив два дні тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus